E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den 2022'de faiz artırımı sinyali---

Fed'den 2022'de faiz artırımı sinyali

Fed'den 2022'de faiz artırımı sinyali
23 Mart 2021 - 19:11 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faiz artırımına 2022 yılında başlanabileceğini açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Başkanı Robert Kaplan, Fed'in faizleri 2022 yılında artırmaya başlamasını beklediğini söyledi.

CNBC'nin sorularını yanıtlarken, ekonomiye ilişkin öngörülerinin "anlamlı bir şekilde geliştiğini" vurgulayan Kaplan, 2021 yılı için büyümenin yüzde 6.5 düzeyinde olmasını, işsizliğin de yılın sonuna doğru yüzde 4.5 düzeyine yakınsayacağını beklediğini belirtti.

Bununla birlikte Kaplan, uyarıcı önlemlerin azaltılmasını savunmadan önce "bu tahminin ortaya çıkacağına ilişkin gerçek kanıtları" görmek istediğinden emin oldu. Varlık alımlarını azaltmanın, konaklamayı kaldırmaya yönelik ilk adım olacağını da sözlerine ekledi.

Kaplan, 2021'de yıllık enflasyonun yüzde 2.25 ile yüzde 2.5 aralığına yükselmesini öngördüğünü; ancak, buna karşın fiyatlarda geçici bir artış mı yoksa sürekli bir yıllık artış mı olacağı konusunda belirsizlik olduğunun altını çizdi. Ayrıca 10 yıllık tahvil getirisinin, mevcut düzeyinden "daha da artacağını" öngördü.

Banka hisseleri çöktü, borsa direndi

'Merkez Bankası'nın kur değil enflasyon hedefi var'

Fitch’ten enflasyon ve dış finansman riski uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nerde İstikrar23 Mart 2021 19:38

    Kaplan; 2015 ten beri Dallas Fed başkanı imiş merak ettim baktım.. Powel'e de bakayım dedim 3 yılı doldurmuş..Dolar düşecek sandım ama düşündüğüm yere gelirse hemen alıcam. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Oksenis Karert23 Mart 2021 21:40

    ne yapacak dolar alacak.trilyonlarca dolar basıyor bizimkiler koleksiyonmu yapacaksın.aksiyon yap bundan iyi olur.