E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'deki kuğuların tahminleri başarılı!---

Fed'deki kuğuların tahminleri başarılı!

Fed'deki kuğuların tahminleri başarılı!
31 Temmuz 2013 - 13:57 borsagundem.com

Wall Street Journal'ın analizine göre Fed'deki kuğular, şahinlerden daha iyi ekonomik tahminlerde bulundu

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin analizi, 14 Fed başkanının 2009'dan 2012'ye kadar yaptığı 700 büyüme, istihdam ve enflasyon tahminlerini ele aldı. Analizde puanlamalar tamamen doğru tahminlerde bulunanlar için +1 ve tamamen hatalı tahminler için -1 şeklinde  belirlendi. "Sıfır" puan, yüzde 50 doğru, yüzde 50 de hatalı tahminler yapan bir kişiye işaret etti.
Fed'deki 'kuğular kulübü'ndeki Başkan Yardımcısı Janet Yellen 0.52, New York Fed Başkanı William Dudley 0.45 ile en yüksek puanları aldı. Her iki Fed üyesi de geçtiğimiz 4 yıl için zayıf büyüme ve düşük enflasyon öngörülerinde bulunmuştu.
Diğer tarafta 'şahinler kulübü'ndeki Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser -0.01 ve merkezdeki St. Louis Fed Başkanı James Bullard da "0" puana sahip oldu. Diğer bir şahin Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker 0.05 ile en kötü ikinci tahmine sahip oldu.
Gazete ayrıca, Janet Yellen'ın haklı çıktığı "Büyümenin sinir bozucu düzeyde zayıf olacağı" sözlerine ve Plosser'ın hatalı çıktığı "Enflasyonun kabul edilemez seviyelere hızlanacağı" öngörülerine de dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)