E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'de fikir ayrılıkları mı var?---

Fed'de fikir ayrılıkları mı var?

Fed'de fikir ayrılıkları mı var?
06 Ocak 2014 - 08:48 borsagundem.com

Fed başkanları tahvil alımı konusunda temkinli açıklamalarda bulunuyorlar

ABD Merkez Bankası eyalet başkanları Fed'in gidişatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in politika belirleyicilerinin önümüzdeki dönemlerde yapılacak
toplantılarında tahvil alım programlarında indirimlere devam edeceklerini zira istihdam piyasalarındaki
toparlanmanın Fed'in hedeflerine uygun şekilde ilerlediğini söyledi.

Lacker konuya ilişkin açıklamasında "istihdam piyasasının koşullarına dair verilerin işsizlik oranı ve istihdam dahil olmak üzere sürekli bir toparlanma içinde olduğunu görüyoruz. Bu durumda tahvil alım programını sonlandırmaya doğru gitmek mantıklı görünüyor. Benim beklentim önümüzdeki toplantılarda
geri adımların süreceği yönünde" ifadelerini kullandı.

Fed New York Başkanı Dudley: Fed niceliksel gevşemenin nasıl çalıştığını daha iyi anlamalı

Federal Reserve Bank of New York Başkanı William C. Dudley Fed'in kendi tahvil alım programının ekonomiye nasıl bir canlandırma sağladığını daha iyi anlamasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dudley konuya ilişkin açıklamasında "Biz varlık alım programının finansal piyasalarda koşulları nasıl rahatlattığını tam olarak anlamıyoruz. " dedi.

Dudley ayrıca merkez bankası ekonomistleri bir bilmece ile karşı karşıya olduğunu belirterek bunun da işsizlik oranının Kasım ayında yüzde 7'ye gerilediğini ancak daha fazla insanın ekonomi toparlandıkça işgücüne katılmak isteyeceğini ve bununda işsizlik oranının yeniden artmasına neden olup olmayacağı
konusunun olduğunu belirtti.

Fed Boston Başkanı Rosengren: Fed'in geri adımlar konusunda sabırlı olması gerekli

Federal Reserve Bank of Boston Başkanı Eric Rosengren, Fed'in politika belirleyicilerinin enflasyonun yüzde 2 seviyesinin altında olduğu bu ortamda canlandırma önlemlerinden geri adım atma konusunda aceleci davranmaması gerektiğini söyledi.

Rosengren konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyon oranı hedef seviyenin önemli ölçüde altındayken ve işsizlik oranı da hedefin üzerindeyken ben para politikaları belirleyicilerinin canlandırma önlemlerini iptal etme konusunda sabırlı olmaları gerektiğine inanıyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)