E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'de belirsizlik had safhada!---

Fed'de belirsizlik had safhada!

Fed'de belirsizlik had safhada!
09 Aralık 2013 - 11:48 borsagundem.com

Eski Fed Başkanı Greenspan, belirsizliğin en yüksek seviyede olduğunu söyledi

Amerikan ekonomisinin en büyük sorununun belirsizlik olduğunu söyleyen eski Fed Başkanı Alan Greenspan, Fed'in büyük ölçekli parasal genişleme programı ekonominin çoğunluğunda istikrar sağlamış olsa da, bilanço tablolarındaki genişlemenin, rezervler arttığında genellikle görüldüğü şekilde ticari bankaların kredilerine yansımadığını söyledi.

Greenspan, "ABD'de ve diğer ülkelerde de, tanınması gereken ilk ve en büyük sorun, uzun vadeli geleceğe dair belirsizliğin, hatırladığım kadarıyla en yüksek seviyede olması" yorumunda bulunarak, hükümetin müdahalesinin, şirketlerin gelecek konusunda kararsızlığına yol açacak kadar büyük olduğu tartışmasına dikkat çekti.

ABD'de 2 yıl önce, sermaye varlığı olarak yatırılan nakit akışının 1938'den bu yana en düşük seviyelerde seyrettiğini anlatan Greenspan, "O zamandan bu yana iyileşme oldu, ancak hâlen aşırı düşük. Ve şu anda kâr ve nakit akışıyla gelen bu kadar para yeterli yatırım bulamadığını görüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)