E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED/Bullard; FED'den bu yıl 1 faiz artırımı bekliyorum---

FED/Bullard; FED'den bu yıl 1 faiz artırımı bekliyorum

FED/Bullard; FED'den bu yıl 1 faiz artırımı bekliyorum
13 Ocak 2017 - 07:50 borsagundem.com

Fed/Bullard, "2017'de 1 faiz artırımı taraftarı olmaya devam ediyorum"

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in düşük faiz rejiminden daha yüksek bir faiz rejimine bu yıl geçmesini muhtemel görmemeye devam ettiğini ve Fed'den hala faizleri bu yıl bir kez artırmasını
beklemeyi sürdürdüğünü söyledi.

"Düşük faiz oranı rejimi global bir olgu ve çabucak tersine döndürülemez" diye konuşan Bullard, makro ekonomik değerlendirmelerin politika faizinin 2017'de oldukça düşük kalmaya devam edebileceğine
işaret ettiği belirtti.

Trump yönetiminin düzenlemeleri gevşetme, altyapı harcaalarını artırma ve vergi indirimleri politikallarının verimlilik büyümesini iyileştirebileceğini ve politika kararlarını etkileyebileceğini ifade eden bullard, ancak bu etkilerin 2018 ve 2019'da netleşeceğini savundu.

Bullard, Trump'ın seçim döneminde verdiği söyleri yerine getirrek daha sıkı ticaret politikaları uygulaması halinde bunun ABD ekonomisi için aşağı yönlü risk yaratacağını vurguladı.

Bullard, New York Tahminciler Klübü'nde yaptığı konuşmada, ABD ticaret politikalarında değişikliğin ABD'nin tedarik zincirini bozması ve mal-hizmet fiylatlarını artırması halinde tüketiciler ve şirketler için yeni bir vergiye dönüşebileceklerini savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)