E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed/Bullard Aralık ayında faiz artırımını destekliyor---

Fed/Bullard Aralık ayında faiz artırımını destekliyor

Fed/Bullard Aralık ayında faiz artırımını destekliyor
18 Kasım 2016 - 15:22 borsagundem.com

Fed/Bullard, "Aralık ayında bir faiz artırımını destekleme eğilimindeyim"

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD seçiminin Fed'in gelecek yıl için görünümünü değiştirmediğini söyledi. Fed'in yavaş hızla faiz artırım politikasının normalleşme olarak tanımlanamayacağını da savunan Bullard, "25 baz puan artırım makroekonomik açıdan çok anlamlı bir etki yapmaz. " diye konuştu.

"Piyasalar hali hazırda Aralık ayında FOMC'den bir faiz artırım adımı gelmesini yüksek bir olasılık olarak görüyorlar. Ben de bunu destekleme eğilimindeyim" diye konuşan Bullard, "Asıl sorunun ise 2017'de nasıl bir politika izleneceği olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bullard, FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.Konuşmasında Trump'ın uygulamayı vaad ettiği politikaların etkilerine de değinen Bullard, Trump'ın ekonomi ve vergi politikalarının, altyapı harcamalarını artırma planlarının ancak ekonomisini 2018, 2019'a etkileyebileceğini savundu.Bullard, 8 Kasım seçimlerinden bu yana enflasyon bekleyişlerinin ve devlet tahvili getirilerinin yükselmesinin pozitif bir işaret olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)