E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed yetkilileri ABD ekonomisinde iyimser---

Fed yetkilileri ABD ekonomisinde iyimser

Fed yetkilileri ABD ekonomisinde iyimser
29 Mart 2019 - 11:08 borsagundem.com

Fed yetkilileri ABD ekonomisine ilişkin iyimser beklentiler taşıyor. New York Fed Başkanı Williams resesyon korkularını önemsemezken, St. Louis Fed Başkanı Bullard, ikinci çeyrekte sıçrama öngörüyor.

Fed yetkilileri ABD ekonomisinin finansal piyasalardaki endişeye rağmen bu yıl için güçlü büyüme yolunda olduğunu belirtiyor.

New York Fed Başkanı John Williams, tahvil piyasalarının sinyalini verdiği resesyon riski korkuların pek fazla önemsemedi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise yıla cansız bir başlangıcın ardından ikinci çeyrek büyümesinin sıçramasını beklediğini ve faiz indirimi için “erken” olduğunu dile getirdi.

Puerto Rico'da Perşembe günü konuşan Williams, en olası senaryonun yüzde 2'lik ABD büyümesinde düşük işsizlik ile istihdamın artmayı sürdürmesi olduğunu ifade etti. Williams, “Yani herhangi bir yıla göre daha fazla olmayacak şekilde bu ya da gelecek yıl için hala resesyon ihtimalini görüyorum.” dedi.

Williams, ABD tahvillerinde getiri eğrisinin tersine dönerek resesyon endişelerini artırmasına ilişkin, “Geçmiş yıllar için resesyon göstergesi olduğunu düşünmemize neden olup, ancak artık geçerli olmadığını düşünmemiz için birçok sebep var. Bence bize büyümenin çok ılımlı olacağını söylüyor.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)