E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yatırımcıyı rahatlatacak mı?---

Fed yatırımcıyı rahatlatacak mı?

Fed yatırımcıyı rahatlatacak mı?
17 Temmuz 2013 - 11:45 borsagundem.com

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bugün yapması beklenen açıklamada, yatırımcıyı rahatlatması bekleniyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin bugün yapması beklenen açıklamada, ekonomiye sağlanan parasal desteklerin süreceği mesajını verirken, bunu bankanın gevşek politikalarının sonsuza kadar devam edemeyeceği yönündeki başka bir mesajla da dengelemesi bekleniyor.  
Kongre'de bugün ve yarın açıklamalarda bulunacak olan Bernanke büyük olasılıkla, Fed'in tahvil alımlarının olmadığı bir ortamla ilgili endişeleri nedeniyle gergin olan yatırımcıları rahatlatma yoluna gidecek.
Bernanke ayda 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının azaltılması planlarını geçen ay ortaya koyduğunda küresel piyasalarda kısa süren ancak sert satışlara neden olmuştu.
Citigroup ekonomi ve piyasa analizleri direktörü Robert DiClemente, "Tahvil alımlarının kısa vadede azaltılabileceği fikrini, genişlemeci politikanın uzun bir süre devam edeceği mesajıyla dengelemeye çalışıyorlar. Bu üzerinde yürünmesi zor olan bir yol" dedi.
Bernanke geçen hafta yaptığı açıklamada, gevşek para politikalarına öngörülebilir gelecekte ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.
Bernanke'nin bugün katılacağı Kongre'deki oturum TSİ 1700'de başlayacak, ancak Fed başkanının önceden hazırlanmış konuşma metninin ABD borsa açılışından önce TSİ 1530'da açıklanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)