E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED yarın ki toplantısında ne karar alacak?---

FED yarın ki toplantısında ne karar alacak?

FED yarın ki toplantısında ne karar alacak?
17 Eylül 2019 - 11:32 borsagundem.com

Piyasalar yarın FED'in vereceği kritik faiz kararına odaklandı. Peki FED yarın ki toplantısında ne karar alacak? Alan Yatırım yanıtladı...

Küresel piyasalar FED’in yarın açıklayacağı faiz kararına odaklandı. FED Temmuz ayı toplantısında küresel büyümedeki yavaşlama ve risklere işaret ederek 25 baz puan indirime gitme kararı almıştı. 11 yıl aradan sonra ilk defa faiz indirimi kararı alan FED’in başkanı Jerome Powell, toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında bu faiz indiriminin risk yönetimi çerçevesinde sigorta mahiyetinde yapıldığının altını çizmişti. Temmuz ayı toplantısından bu yana özellikle Euro bölgesi ve Çin ekonomilerindeki zayıflık daha da belirginleşirken, ABD-Çin ticaret savaşının ekonomi üzerindeki yansımaları olumsuz kalmaya devam ediyor. Her ne kadar taraflar Ekim ayında müzakerelere yeniden başlayacağını açıklasa da, küresel ekonomideki yavaşlamanın daha derinde yatan başka nedenleri bulunuyor. ABD’de ekonomik büyümenin %11,2’sini temsil eden İmalat endeksi Ağustos ayında 49 olarak gerçekleşmesi ve 2009 yılında beri en düşük seviyeye gerilemesi durumun ciddiyetini gösteriyor. Küresel ekonomide bir süredir devam eden jeopolitik ve siyasi riskler büyüme endişelerini artırmaya devam ediyor. Yüksek borçluluk düzeyleri, küresel ticaret hacmindeki daralmayı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. ABD uzun ve kısa vadeli tahvil getiri eğrilerinin terse dönmesi, geleceğe ilişkin beklentilerdeki olumsuzluğu gözler önüne sererken, New York FED tarafından hesaplanan ‘’12 ay sonrası için resesyon beklentisi’’ Ağustos ayında %31.5’a yükselerek 2008 Küresel Krizi öncesindeki seviyesine ulaştı. 2019 yılının Eylül ayı itibariyle ABD ekonomisinden gelen veriler ve dünya ekonomik görünümü resesyon ihtimalinin gün geçtikçe yükseldiğini gözler önüne seriyor. Yılan hikayesine dönen Brexit, beklentilerin altında gelmeye devam eden sanayi verileri ve dünya petrol rezervlerinin önemli bir bölümüne sahip Arap yarımadasındaki jeopolitik riskler yukarıda bahsettiğimiz resesyon endişelerini canlı tutuyor. 

FED Yarın ki Toplantısında Ne Karar Alacak?

Küresel büyümedeki yavaşlama, ekonomiden gelen karışık sinyaller ve artan jeopolitik riskler ile birlikte resesyon ihtimali kuvvetlenirken, türev piyasalarda FED’in… analizin tamamı ve FED faiz kararı beklentilerimiz için tıklayınız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)