E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Fed yakında genişlemeyi kısacak'---

'Fed yakında genişlemeyi kısacak'

'Fed yakında genişlemeyi kısacak'
05 Temmuz 2013 - 16:03 borsagundem.com

ABD tarım dışı istihdam verisi Fed'in tahvil alımını azaltacağı yönündeki görüşleri destekledi

GCM Menkul Kıymetler'den Kudret Ayyıldır, bugün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin FED’in tahvil alım miktarını daha yakın bir tarihte azaltmaya başlayacağı beklentisini desteklediğini bildirdi.
Kudret Ayyıldır Foreks'e yaptığı açıklamada, ABD'de Tarım Dışı İstihdam verisinin son dört ayın en sert yükselişini kaydettiğini ifade etti.
Ayyıldır, piyasaların merakla beklediği, FED’in para politikasına ilişkin sinyaller verebilecek kritik öneme sahip ABD’nin istihdam verilerinin bugün açıklandığını, rakamlar yayınlandıktan sonra parite ve emtia fiyatlarında sert hareketler gözlemlenirken, Doların olumlu gelen tarım dışı istihdam verisi ile birlikte değer kazandığını bildirdi.
Ayyıldır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"İşsizliğin %7.6’dan %7.5 düşeceği beklenirken oranda bir değişiklik gerçekleşmediği görüldü. Ancak tarım dışı istihdam değişimi verisindeki tahminlerin çok üzerinde açıklanan rakam, ABD’nin para
biriminde keskin yükselişlerin görülmesini sağladı.
FED’in tahvil alım miktarını daha yakın bir tarihte azaltmaya başlayacağı beklentisini destekleyen tarım dışı verisi, 163K olan öngörünün çok üzerinde 195K olarak açıklanırken, EUR/USD paritesinin
1.2810’lara kadar çekildiği görüldü. Altın, güçlenen Dolar ile sert bir düşüş kaydederken, USD/JPY yaklaşık bir ayın en yüksek seviyelerine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anonymous05 Temmuz 2013 16:35

    ya arkadaş bi ayın verisi böyle geldi diye hemen fed yakın zamanda azaltıma gidecek demeyin. Öteki ay beklenenin altında gelirse ne olacak ? yok yok hemen azaltmayacakmış mı diyeceksiniz. işsizlik hala 7.6 bu 6.5 i geçiyorum zaten 7 nin altına düşmeden fed bişey yapmaz.O zaman şu ana kadar yaptıklarının bi anlamı kalmayacak.. Çok abartı reaksiyon var şu anda yaz bitsin herşey oturur.