E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed, yabancı merkez bankaları için repo kolaylığı başlatacak---

Fed, yabancı merkez bankaları için repo kolaylığı başlatacak

Fed, yabancı merkez bankaları için repo kolaylığı başlatacak
31 Mart 2020 - 15:58 borsagundem.com

Fed, yabancı merkez bankalarının ellerindeki ABD Hazine kağıtlarını ABD Doları ile takas edebilmelerine imkan veren geçici bir kredi kolaylığı başlatacağını bildirdi.

ABD Merkez Bankası Fed'den küresel finans sistemine destek olabilmek adına yeni bir hamle daha geldi. Fed, bünyesinde hesabı olan yabancı merkrez bankalarının ellerindeki ABD Hazine kağıtlarını ABD Doları ile takas edebilmelerine imkan veren geçici bir kredi kolaylığı başlatacağını bildirdi.

Fed'in yabancı merkez bankaları ve diğer uluslararası para otoriteleri için bu yeni yeni programı ile New York Fed'de hesabı olan bankaları repo işlemlerine girebilecekler.

Fed yaptığı açıklamada, dolar takas (swap line) imkanına sahip olmayan ülkelerin de dolara erişim sağlayabileceğine dikkat çekilerek "Bu kolaylık, açık piyasada menkul kıymet satmaktan farklı, alternatif, geçici bir ABD Doları kaynağı sağlayarak, ABD Hazine piyasasının düzgün çalışmasının desteklenmesine yardım edecek" denildi.

Yabancı bankalar için repo kolaylığı 6 Nisan'da yürürlüğe girecek ve en az 6 ay devam edecek.

Türkiye ile ABD merkez bankaları arasında dolar swap hattı bulunmuyor. ABD Hazinesi'nin verilerine göre Türkiye'de yerleşik kişi ve kuruluşların elinde ocak itibarıyla yaklaşık 2.8 milyar dolar değerinde ABD Hazine tahvili bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)