E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed: Virüs bir risk ancak politikada değişiklik gerektirmiyor---

Fed: Virüs bir risk ancak politikada değişiklik gerektirmiyor

Fed: Virüs bir risk ancak politikada değişiklik gerektirmiyor
25 Şubat 2020 - 08:41 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, koronavirüsün ekonomi için bir risk teşkil ettiğini ancak henüz para politikasında değişikliğe gitmeye gerek olmadığını söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, kötüye giden koronavirüs salgının ABD ekonomisi için bir tehdit oluşturduğunu, ancak henüz para politikasında bir değişikliğe gidilmesine gerek olmadığını söyledi.

Mester Pazartesi günü Washington'da yaptığı konuşmada, "Bu noktada, ekonomik etkileri konusunda bir değerlendirme yapmak güç," dedi ve "Bunu, yüzde 2 civarında ekonomik büyüme, sağlıklı tüketim ve işletme yatırım harcamalarında bir miktar artış öngören model tahminime aşağı yönlü bir risk olarak ekledim" değerlendirmesinde bulundu.

ABD hisse senetleri, Avrupa ve Asya hisse senetleri ile birlikte, yetkililerin Çin'in dışında da hızla yayılan koronavirüsü kontrol altına almada güçlük çekmelerinden dolayı sert düşüşler gösterdi. Fed yetkilileri durumu izlediklerini defalarca söylediler, ancak geçen yılki üç faiz indiriminin ardından şimdiye dek diğer bir indirimi düşündükleri konusunda bir işaret vermediler.

Mester, "Benim görüşüme göre, büyümenin trend hızı yakınında seyretmesi, güçlü işgücü piyasası koşulları ve enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedef seviyesinden çok fazla uzakta olmaması dikkate alındığında, mevcut politika duruşumuz uygun" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları 17-18 Mart'ta bir araya gelecek. Fed fon faizi (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları, yatırımcıların bu yıl iki çeyrek puanlık indirim beklediklerini işaret ediyor.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy kullanma hakkına sahip olan Mester, 50 yılın en düşük seviyesindeki işsizlik oranından destek bulan tüketici harcamaları ile birlikte, ABD ekonomisinin sağlıklı bir şekilde büyümesini sürdürmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Cleveland Fed Başkanı, birkaç yıldır hedefin altında kalınmasının ardından, politika yapıcılar için enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine çıkarılacağını garantiye almasının önemli olduğunu söyledi. Ancak bu seviyeye gelmek için, Mester, gelecekte faiz artırımlarına gitmeme taraftarı ve faizin daha da düşürülmesine karşı.

Mester, İş Ekonomisi Ulusal Derneği'nde yaptığı konuşmada, "Enflasyonu simetrik hedefimize çıkarma konusunda fırsatçı bir yaklaşımı destekliyorum," dedi ve "Bu yaklaşım, enflasyon oranlarının güçlenmesini desteklemek için para politikasını mevcut seviyelerde bırakmayı gerektiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Mester, "Şimdiki görüşüm, para politikasının bizim çifte hedefimizi desteklemek için iyi bir şekilde oluşturulduğu ve görünümde somut bir değişiklik olmaza, politika değişikliklerine sabırlı bir yaklaşımın uygun olduğu şeklinde " görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)