E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFED ve ECB belirsizliği gündemde tutuyor!---

FED ve ECB belirsizliği gündemde tutuyor!

FED ve ECB belirsizliği gündemde tutuyor!
08 Eylül 2021 - 07:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım günlük bülteni: Fed’in ardından ECB’nin de tahvil alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlaması para politikalarına yönelik belirsizliklerin gündemde kalmasını sürdürüyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.638 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 274 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayılarını istikrarlı şekilde düşürmeli ve ölümleri azaltmalıyız. Bunun yolu aşılanma oranını artırmak, toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, GE Yenilenebilir Enerji Dünya Başkanı Pecresse'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşmede Türkiye'de başta enerji olmak üzere pek çok alanda önemli faaliyetler yürüten GE Yenilenebilir Enerji'nin, Türkiye'nin enerji depolama, hibrit ve yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarına katkıları ele alındı.

Orta Vadeli Programda bütçesi en çok artırılan Bakanlık %44,3 ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu.
Japonya ekonomisi 2021 yılının ikinci çeyrek döneminde öncü verilerde tahmin edilenden daha hızlı büyüdü. Yıllık bazda büyüme yüzde 1,3'ten yüzde 1,9'a revize edildi.
Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban yeni hükümetini açıkladı. Hükümetin başında Muhamed Hasan yer alacak.

St Louis Fed Başkanı Bullard, Fed'in varlık alımlarının azaltılması planına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kahve ithalatında gümrük vergilerinde indirim yapıldı.

İstanbul'da suya %15,62 zam yapılmasını öngören teklif kabul edildi.

Ne Olacak?

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ekonomi toplantısında konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görüşecek.

İngiltere’de Enflasyon Raporu açıklanacak.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkelerinin liderler zirvesi video konferans yoluyla 9 Eylül'de yapılacak. Putin de toplantıya katılacak

ABD Başkanı Biden, Perşembe günü delta varyantının yayılmasını durdurmaya yönelik altı başlıktan oluşan bir strateji açıklayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Asya piyasaları Çin'deki ithalat ve ihracat verileri ile dünü pozitif tamamlarken, Avrupa piyasaları karışık seyirdeydi. Almanya ve Euro Bölgesi'nde ZEW Yatırımcı Güveni Endeksi pandemi sonrası en düşük seviyeye geriledi. Euro Bölgesi’nde ki öncü büyüme verisi ise Covid-19 tedbirlerinin azaldığı bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %2,2 büyüdü.

Piyasalarda belirsizlik sürmeye devam etti. Artan enflasyonist baskılar nedeniyle Fed’in ardından ECB’nin de tahvil alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlaması para politikalarına yönelik belirsizliklerin gündemde kalmasını sürdürüyor.

Yurtiçi piyasalar ise güne sakin seyirde başlarken, TL varlıkların değer kaybetmesi ise özellikle seans sonuna doğru gelen satışlarla günü negatif tamamladı. BİST100 endeksinde hisse bazlı hareketler ön plana çıktı. Özellikle yurtdışı piyasalardaki negatif seyir BİST100 endeksini de etkiledi. Endeks günü %1,35 azalışla 1.455 seviyesinden tamamladı.

Ons altın tarafında ise Jackson Hole sempozyumunda Powell’ın varlık alımlarının azaltılmaya başlayacağını açıklaması ve Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentin çok altında gelmesi sonrasında dolar, küresel piyasalar karşısında değer kaybederken ons altın 1.835 seviyesini test etti. Bu haftaya sakin başlayan ons altın doların değer kazanması ile hafif geriledi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.591 - 1.621 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.591 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 34.232 artarak 520.464 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1613 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.605’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.640 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.576 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.605 ve 1,615 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.585 ve 1.576 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

BİST100 Endeksi

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2021

 

Asya borsaları yön bulmakta zorlanıyor

 

Borsalarda iyimserlik rüzgarı esiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)