E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed ve Delta varyantı küresel borsaları baskılıyor---

Fed ve Delta varyantı küresel borsaları baskılıyor

Fed ve Delta varyantı küresel borsaları baskılıyor
09 Temmuz 2021 - 16:35 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası ve korona virüs Delta varyantı küresel borsalarda sallantıya sebep oldu

ABD Merkez Bankası’nın (FED) ekonomiye verdiği desteği azaltabileceği yönündeki endişe ve yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Delta varyantının bazı ülkelerde hızla yayılması nedeniyle küresel borsalar dün dalgalandı.

Paris borsaları yüzde 2,71, Londra yüzde 1,95, Frankfurt yüzde 2,08 ve Milano yüzde 2,87 oranından düştü.

Atlantik’in diğer tarafında ise, Wall Street’te Dow Jones endeksi yüzde 1,07, S&P 500 endeksi yüzde 1,25 ve Nasdaq endeksi ise yüzde 37 oranında geriledi.

Spartan Capital Securities baş ekonomisti Peter Cardillo, “Bu eğilimin arkasında iki faktör var. Bunlardan biri ABD Merkez Bankası’nın varlık alımlarında yavaşlamadan bahsetmesi, diğeri ise koronavirüsün mutasyona uğrayan varyantının yayılmasına dair endişe” dedi.

ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü yayınlanan son toplantısının tutanakları, hazine bonoları ve diğer varlık alımlarını azaltmak için bir zaman çizelgesi üzerinde düşünme ihtiyacı ile kurumun parasal destek politikasındaki rota değişikliğine ilişkin tartışmaları içeriyordu.

ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alımları, ekonomiye likidite sağlıyor ve son aylarda piyasaların yükselmesine katkı sağlıyor.

ActivTrades analisti Pierre Veyret, “Çoğu borsa operatörü, likidite bolluğunun sona ermesiyle birlikte çok daha az net bir ortama ve muhtemelen yeni bir piyasa döngüsünün başlangıcına hazırlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer endişe kaynağı ise, aşı programlarının başlatılmasına rağmen ekonomik toparlanma konusunda şüphe uyandıran korona virüsün bazı ülkelerde yeniden yayılması oldu.

Fransa’da hükümet, Delta varyantıyla bağlantılı dördüncü dalgayı önlemek için önümüzdeki hafta yeni önlemler almayı planlıyor.

Japonya’da ise hükümet, Olimpiyat Oyunları süresince Tokyo’da yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan etmeye karar verdi.

Borsa İstanbul sanayi ile tutunuyor

2021'nin ilk yarısında en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Piyasa dalgalanmaları ve yatırım

Analistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni

Yatırımcılar tahvil fonlarına yöneldiler

Morgan Stanley’den teknoloji hisseleri için balon uyarısı

Bir sonraki ayı piyasası ne kadar sürecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)