E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFED üyeleri arasında rotasyon gündemde---

FED üyeleri arasında rotasyon gündemde

FED üyeleri arasında rotasyon gündemde
23 Ağustos 2019 - 08:37 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın gücünü kontrol altına almayı kolaylaştırmak amacıyla Fed Yönetim Kurulu üyeleri arasında bir rotasyon gündeme geldi

Washington Post'un haberine göre ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'daki danışmanları Trump'ı ABD ekonomisinin gelecek yıl kayda değer bir yavaşlama yaşanabileceği yönündeki tahminler konusunda bilgilendirdiler ve bunun 2020'de yeniden seçilmesini zorlaştırabileceği uyarılarına bulundular.

Trump yönetiminin bu uyarıların ardından, ekonomide bir daralmadan, resesyondan kaçınmak için atılabilecek adımlardan oluşan bir menu hazırlamaya başladıklarını aktaran Washinton Post, birkaç danıymanın Trump'ın ciddi şekilde üzerinde düşünebileceği adımlar ortaya koyduklarını belitti. Trump yönetimindeki isimler tarafından tartışılan öneriler arasında, ABD Doları'nı zayıflatacak ve ABD'nin ihracatını daha rekabetçi hale getirecek bir para birimi işlem vergisi yer alıyor. Yetkililer ayrıca, Fed Başkanı Powell'ın gücünü kontrol altına almayı kolaylaştırmak amacıyla Fed Yönetim Kurulu üyeleri arasında bir rotasyon sistemi oluşturulması da öneriler arasında. Yetkililerin ele aldıkları bir diğer öneri de yatırımları teşvik etmek için kurumlar vergisi oranının yüzde 15'e indirilmesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)