E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tutanakları yayımlandı---

Fed tutanakları yayımlandı

Fed tutanakları yayımlandı
20 Kasım 2019 - 22:01 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Ekim tarihli toplantısına ait tutanaklar yayımlandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) faizlerde 25 baz puan indirime gitme kararı aldığı ekim ayı toplantısının tutanaklarını yayımladı.

Tutanaklarda, "Çoğu üyeye göre düşük enflasyon faiz indirim kararını doğruluyor. Önemli değişiklik olmadığı sürece indirim sonrası faiz uygun seviyede. Fed üyelerine göre negatif faiz ABD için uygun bir araç değil. Bir çok üye enflasyon beklentilerinin daha fazla düşmesinden endilşeli. Bazı üyeler hazine bonosu alımlarının daha yavaş olmasını tercih etti. Birçok üye repo operasyonlarını potansiyel olarak yararlı gördü" ifadelerine yer verildi.

Küresel yavaşlamanın ABD ekonomisine zarar verme riskinin öne çıktığı belrtilen tutanaklarda Fed'in küresel yavaşlama ve düşük enflasyona karşı sigorta olarak faiz indirdiğ, birkaç üyenin orta vadede durgunluk olasılığının azaldığını belirttiği, bazı üyelerin düşük enflasyonun geçici olduğunu değerlendirdiği, faiz indirimini destekleyen bazı üyelerin kllpayı karar verdikleri yüksek kurumsal borçluluğa yönelik risklerin konuşulduğu vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)