E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed tutanakları: Üyeler varlık alımının azaltılma hızını tartıştı---

Fed tutanakları: Üyeler varlık alımının azaltılma hızını tartıştı

Fed tutanakları: Üyeler varlık alımının azaltılma hızını tartıştı
24 Kasım 2021 - 21:58 borsagundem.com

Fed üyeleri, kasım ayında gerçekleştirilen toplantıda enflasyon endişelerini ve varlık alımlarının azaltılma hızını tartıştı

Fed üyeleri enflasyonun ne kadar uzun süre yüksek kalacağını ve ekonomiyi soğutmak için ne kadar yakın zamanda faizleri artırmalarının gerekeceğini tartıştılar.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2-3 Kasım tarihlerindeki toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, Komite'nin bazı üyelerinin enflasyon baskılarının genele yayılmakta olduğu ve faiz oranlarını artırmak konusunda daha büyük aciliyet hissetlemeri durumunda varlık alımlarının daha kısa zamanda sona erdirilebileceğini dile getirdiklerini ortaya koydu.

Tutanaklarda, "Birçok üye, enflasyonun Komite'nin hedefleri ile tutarlı seviyelerdan daha yüksek seyretmeye devam etmesi halinde Komite'nin varlık alım hızını ve Fed faiz hedef aralığını önceden öngörülenden daha erken ayarlamaya hazır olması gerektiğini not ettiler" ifadelerine yer verildi.

Bazı katılımcılar, hali hazırda faiz artırımının gelecek yıl önceden öngörülende daha erken artırılması konusunda şu anda daha rahat olduklarını belirtirken, istihdam artışının cari hızının Fed'i maksimum istihdam hedefine 2022 yılı ortasına kadar ulaştıracağını veya yaklaştıracağını da belirttiler.

Tutanaklar, 14-15 Aralık tarihlerinde yapılacak FOMC toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasının hızlandırılması tartışmalarının masada olacağını açıkça göstermiş oldu.

TCMB, BDDK ve bankalardan durum değerlendirme toplantısı

Borsa İstanbul ve Abu Dabi Borsası arasında iş birliği

Veliaht Prens'in Türkiye için ayırdığı yatırım miktarı ortaya çıktı

Borsa İstanbul 5 hisseye tedbir getirildiğini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)