E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed tutanakları sonrası piyasalar rahatladı---

Fed tutanakları sonrası piyasalar rahatladı

Fed tutanakları sonrası piyasalar rahatladı
09 Ekim 2014 - 08:53 borsagundem.com

Fed'in 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından piyasalar rahatladı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Tutanaklar Sonrası Yurt Dışı Borsalar Pozitif Seyrediyor...
   
Yaklaşık 3 haftadan bu yana satış ağırlıklı seyir eden Avrupa borsalarında, dün  de satış ağırlıklı bir seyir izledik. Hafta başından bu yana olumsuz gelen Almanya sanayi üretim verisi ve Euro Bölgesi ekonomisine dair  oluşan karamsarlığın etkisinin yanı sıra, İMF'nin büyüme tahminini düşürmesinin etkisini  hissetmeye devam eden Avrupa borsaları  dün de  gerilemeye devam etti.  ABD tarafında ise  16-17 Eylül FED toplantı tutanakları izlendi. Tutanaklarda Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti. Aynı zamanda güçlenen doların ABD ihracatına engel teşkil edebileceği de dile getirildi. Tutanaklarla beraber ABD endeksleri hızla değer kazanırken, USD değer kaybetti.USD deki değer kaybı bugün VİOP 30 kontratına olumlu yansıyabileceği gözden kaçmamalıdır.
   
Yurt içinde ise Suriye'de yaşanan iç çatışmaların Türkiye'ye tedirginlik olarak yansıması ve ülke için risk unsuru oluşturmasının etkisi ile birlikte, Avrupa borsalarındaki  satış baskısının etkisi eklenince , piyasalarda satışlar hakimdi ve  BİST endeksleri  geriledi. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 1,84 gerileyerek günü 89.325  seviyesinden kapattı.  Dün açıklanan Orta vadeli Programda enflasyon 2014 yılı enflasyon beklentisi yüzde 9,4 e revize edilirken, büyüme beklentisi yüzde 3,3 e , cari açık beklentisi ise yüzde 5,7 ye revize edildi. 
   
Bugün Almanya ticaret dengesi, İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararı,  Avrupa Merkez Bankası ( AMB) Başkanı Draghi konuşması , ABD tarafında ise işsizlik başvuruları verileri izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise kontrat sabah açılışta görülen satış baskısı ile beraber  90.000 desteğini aşağı yönlü kırmıştır. Bu durum kontrat açısından olumsuzdur. Kontratın bu seviye aşağısında kalması durumunda satış baskısının devam etmesi   88.300 ve  86.750  desteklerinin hedeflenmesi beklenebilir. Kontratta anlamlı bir toparlanma görülmesi için kontratın 90.000 seviyesini yukarı yönlü kırması ve üzerinde tutunması gerekmektedir.

VİOP USDTRY Kontratı: Tutanaklar Sonrası USD Geriledi....

Dün akşam  Tutanaklarda Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti. Aynı zamanda güçlenen doların ABD ihracatına engel teşkil edebileceği de dile getirildi. Tutanaklarla beraber USD diğer para birimlerine karşı değer kaybederken,  spot piyasada USDTRY paritesi geriledi. USDTRY paritesinde görülen gerilemenin sabah açılışta kontrat üzerinde etkili olabileceği gözden kaçmamalıdır.
   
Bugün önemli bir veri akışı yokken ABD tarafında devam eden işsizlik başvuruları, işsizlik başvuruları ve Fed üyelerinden Tarullo, Lacker, Fischer ve Williams konuşmaları izlenecektir.
   
Kontratın 2.3000 üzerinde tutunması durumunda  2.3120 ve  2.3300 seviyeleri, kontratın  2.3000 seviyesini aşağı yönlü kırması durumunda ise  2.2850 ve 2.2750 destekleri izlenebilir. 

VİOP Altın Kontratı: Tutanaklar Sonrası Altında Yükseliş Görülüyor....

Dün Akşam saatlerinde FOMC tutanakları takip edildi. Tutanaklarda Fed yetkilileri küresel
ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti. Aynı zamanda güçlenen doların ABD ihracatına engel teşkil edebileceği de dile getirildi. Tutanakların ardından   spot piyasada USD değer kaybederken, altın tekrar sabah saatlerinde test ettiği seviyelerin üzerine yükseldi. Spot altında görülen yükselişin bu sabah açılışta kontrat üzerine etkili olması beklenebilir.   
Bugün ABD tarafında devam eden işsizlik başvuruları, işsizlik başvuruları ve Fed üyelerinden Tarullo, Lacker, Fischer ve Williams konuşmaları izlenecektir. 
   
Kontratın 1207 desteği üzerinde tutunması durumunda , 1223 ve 1231 seviyeleri, kontratın veri akışı ile beraber 1207 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise  1200 ve 1185 destekleri hedeflenebilir. Spot piyasada altında görülen yükselişin kontrat üzerinde etkisi olabileceği gözden kaçmamalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)