E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tutanakları açıklandı---

Fed tutanakları açıklandı

Fed tutanakları açıklandı
17 Şubat 2016 - 21:14 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın son toplantısının tutanakları açıklandı.

Fed'in 26-27 Ocak tarihlerinde düzenlenen Federal Açık Piyasalar Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre yetkililer aşağı yönlü risklerin ve belirsizliklerin arttığına dikkat çekti, emtia fiyatlarındaki düşüş ve finans piyasalarındaki karmaşanın ABD ekonomisi üzerinde artan bir risk teşkil ettiğine dair endişelerini belirtti.

Tutanaklara göre güvercin tutumdaki yetkililer yeni bir faiz artırımının öncesinde enflasyonun arttığına dair kesin kanıt görmek istediklerini belirtti. Yetkililer faiz artırımlarının zamanlaması ve hızının ekonomik verilere bağlı olacağını yeniden vurguladı. 
Çoğu yetkili yeni bir faiz artırımına gitmeden önce bir adım geri çekilerek izlemenin en iyi politika olacağı konusunda uzlaştı. 

Tutanaklarda "katılımcılar para politikasında kademeli düzenlemenin uygun olacağı görüşünü sürdürdürken bu düzenlemenin zamanlamasıyla hızının gelecekteki ekonomik ve finansal piyasa gelişmelere ve bunların orta vadeli ekonomik görünüme etkilerine bağlı olacağına vurgu yaptı" dendi.

Yetkililer istihdam piyasasına ilişkin göstergeleri 'cesaret verici', üretim verilerini ise 'hayal kırıklığı' olarak niteledi. Yine tutanaklara göre birkaç katılımcı Çin ile diğer gelişen ülke ekonomilerinde beklenenden fazla yavaşlamanın ABD ekonomisine potansiyel etkisine dair endişelerini dile getirdi. 

Fed yetkilileri Aralık'taki değerlendirmesinde bu yıl 4 faiz artışı olabileceğini öngörmüştü. Ancak küresel piyasalarda yaşanan çalkantılar ekonomideki görünüme ilişkin gölge düşürdü. Fed Başkanı Janet Yellen geçen haftaki değerlendirmesinde ekonominin son çalkantılara nasıl bir tepki vereceğine bağlı olarak merkez bankasının sıkılaşma politikasını erteleyebilecekleri sinyalini vermişti. 

Fed geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 10 yıl sonra ilk defa faizleri artırmasının ardından Ocak toplantısında faizleri sabit tutmuş, açıklamasında küresel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtmişti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)