E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Türkiye'de kalıcı etki yaratmaz---

Fed Türkiye'de kalıcı etki yaratmaz

Fed Türkiye'de kalıcı etki yaratmaz
14 Aralık 2015 - 14:56 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Fed'in bizim üzerimizde çok kalıcı, sarsıcı bir etki olacağını düşünmüyorum” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan Fed açıklaması geldi. Davutoğlu, Fed'in çok kalıcı, sarsıcı bir etki olacağını düşünmediğini söyledi. A Haber’in sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “Bütçe disiplininden hiç bir şekilde taviz vermeyeceğiz, taahhütlerimiz kesinlikle bütçe disiplinini bozmayacak. Makro ekonomik dengeler ve finansal yapımızda son derece sağlam bir arka planımız var.” dedi. Başbakan, MB’ye ilişkin olarak ise “Merkez bankamız araçsal bağımsızlık yönünden gerekli adımları atar” diye konuştu.
Geçen haftaki oynaklıkta Türkiye’nin dünya ekonomisinden negatif olarak ayrışmadığını belirterek pozitif ayrıştığını belirten Davutoğlu, cari açığın kırılgan ama kontrol edilebilir olduğunu da belirtti. 'Ekonomide zayıf yanımız emtia fiyatlarından beslenen ekonomilere  dönük ihracatta düşmeler olabilir' diyen Davutoğlu, ülke ekonomisini bir bütün olarak görmek gerektiğini ve Merkez Bankası'nın bu bütünün içinde bir yapı olduğunu belirtti.

ASKERİ GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİRDİK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul’un Başika bölgesindeki bir grup Türk askerinin geri çekilmesini değerlendirdi. “Musul'da Türk askeri eğitim görevine devam edecek” diyen Davutoğlu, her zaman askeri gereklilikleri yerine getirdiklerini, askeri tehdit varsa güç kaydırdıklarını ve yeniden tanzim için gerekli adımları attıklarını ifade etti. Başbakan Davutoğlu, muhalefet liderleri kabul ederse gelecek hafta onlarla yeni anayasa gündemiyle bir araya gelmek istediğini belirterek “Anayasanın başkanlık sistemi dahil, sükunetle tartışılabileceği bir ortam hazırlayacağız. Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği iki referandum gibi konular dahil her öneri konuşulabilir. Benim tercihim net bir yetki ve sorumluluk dağılımının olduğu bir sistem kurulması. Anayasa ile yeni bir sistem kuracaksak bunun net olması lazım, karma sistemin fayda getireceğini düşünmüyorum“ ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, Rusya'nın Türk gemisine ateş açması konusunda gerekli girişimlerin yapıldığını açıkladı. Davutoğlu, “Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmak istiyoruz. Rusya'dan doğalgaz akışı konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Ümit ederim Rusya varolan anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina etmez” dedi. Başbakan, şu anda Akkuyu Santrali’nin durmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bozkurt14 Aralık 2015 20:41

    Hepiniz eyyamcısınız para kazanırken iyi kaybedince kötü başkan kötü akp hadi ordan mahluklar.

  • seco14 Aralık 2015 18:02

    bu adam bu kafayla bosbakan oldu ya bende başbakan olurum

  • emin guney14 Aralık 2015 17:30

    Hep palavra, utanmaları da yok...

  • Hak14 Aralık 2015 17:28

    Ekonomi bitti. Bosmus, iy bosa gitti benim yazik. Herkesle kavgadayiz. Yazik. Aeaplardan bisey olmaz. Hain onlar. Gerci babacan da yok. 50 bune yol aldik. Rabbim ulkemizi bolmesin yeter

  • vay arkadaş14 Aralık 2015 16:05

    Ben de bir gariplik var sanırım. Ülkenin 4 tarafı ile kavgalıyız. iyi ilişki diye bir şey kalmadı. öğretmen bile 2 gün için doğuyu terk eder oldu. zırt pırt sokağa çıkma yasakları var. Dolar olmuş 3 lira Euro desen zaten aldı başını gidiyor.Borsa çökmüş, pazar el yakıyor. hala çıkıp başkanlık diyorlar. la gardaş önce garnımızı doyurak sonra tartışırız hepsini da.

  • potiiin14 Aralık 2015 16:05

    Uy putin,, biytarafina kacti pottin

  • kadir menba14 Aralık 2015 15:39

    daha ne yapacak borsa oldu dipsiz kuyu,dahada yapacak

  • Cüneyt 14 Aralık 2015 15:31

    Bunlara göre bu gün arife yarın bayram. Sormaya ne gerek var....

  • kaybeden biz olduk14 Aralık 2015 15:29

    işin doğrusu gidişat kötü, komşu ülkelerle düşman olduk, güneydoğu desen ayrı bir dert!! rusya-iran-ırakla ticaret sıkınıtda! cari açık için olumsuz bir durum.. gerçi son yıllarda ülkemizde olumluya giden bir şey de göremedik :(

  • emin guney14 Aralık 2015 15:28

    Sen öyle zannetmeye devam et...

  • Sivri biber14 Aralık 2015 15:18

    Teğet geçer veya gs Adana geçerse bizim uçaklar angajman kuralları göre indirir ve bize bir şey olmaz Diyanet iki okur bir üfleyip tatlıya bağlar merkez

  • akbaba14 Aralık 2015 15:12

    bi tarafdan rusya bi tarafdan ırak bi tarafdan fed inş hukümet en az zararla cıkar bu işlerden