E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed toplantısı öncesinde altın fiyatı geriliyor---

Fed toplantısı öncesinde altın fiyatı geriliyor

Fed toplantısı öncesinde altın fiyatı geriliyor
15 Mart 2022 - 09:33 borsagundem.com

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bugün başlayacak ve yarın sona erecek toplantısı öncesinde Hazine kağıdı getirilerinin yükselmesi altın fiyatını yüzde 1 geriletti.

Fed'in bugünkü toplantıda faiz artırımına gideceği beklentisi, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin devam etmesinin bir ateşkesin, barışın sağlanması umutlarını artırması altına satış getirmeye devam ediyor.

Dün 1959 dolar/ons desteğinin kırılması ile bu sabah son 1 haftanın en düşük seviyesi olan 1925,09 dolar/ons seviyesine gerileyen spot altın, şu sıralarda düne göre yüzde 1,25 düşüşle 1926,58 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, 1925-1929 dolar/ons aralığının altın fiyatı için önemli bir destek oluşturduğunu burada kalınması halinde yeniden 1940 dolar/ons seviyesinin denenebileceğini belirtirken, Rusya-Ukrayna müzakerelerinden gelecek haberler ve Fed'in ne kadar şahin mesajlar vereceğine bağlı olarak 1900 dolar/ons altının da hedeflenebileceği vurguluyorlar.

Artan risk iştahı ile altın fiyatları geriledi

 

KKM'de altın varlıklarına ilişkin tebliğ yayımlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)