E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Fed, söylediğinden çok daha fazla faiz indirebilir"---

"Fed, söylediğinden çok daha fazla faiz indirebilir"

Fed, söylediğinden çok daha fazla faiz indirebilir
08 Kasım 2019 - 23:10 borsagundem.com

UniCredit baş ekonomisti Fed'in şu anda söylediğinden çok daha fazla faiz indireceğini düşünenler tarafında olduklarını belirtti

UniCredit Group baş ekonomisti Erik Nielsen, Bloomberg Television'da Fed'in gelecek adımlarına ilişkin beklentilerine değindi.

Fed'in erkenden hızlıca harekete geçerek, ABD büyümesindeki yavaşlamayı önlemese de tampon oluşturması nedeniyle takdiri hak ettiğini söyleyen Nielsen, diğer yandan Fed yetkililerinin beklentilerinin forwardların hala çok üzerinde olduğunu belirtti.

Nielsen Fed yetkilileri tarafından dile getirilen “cephaneyi koruma” söyleminin anlamlı olmadığını, sadece korumak için cephaneyi korumanın aslında ihtiyaç duyma ihtimalini artırdığının altını çizdi.

“Biz UniCredit olarak Fed'in şu anda söylediğinden çok daha fazla faiz indireceğini düşünüyoruz.” diyen Nielsen, “Fed muhtemelen 3 ya da 4 kez daha toplam 100 baz puanlık faiz indirecektir. Ancak kademeli olacak.” diye devam etti.

Nielsen, baz senaryolarının yavaş ve kademeli olacak birkaç faiz indirimine gidilmesi yönünde olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)