E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED sonrası karamsar yatırımcılar yok olmayacak---

FED sonrası karamsar yatırımcılar yok olmayacak

FED sonrası karamsar yatırımcılar yok olmayacak
05 Mayıs 2022 - 12:50 borsagundem.com

FED’in beklentilerin altındaki faiz artırımı piyasalarda pozitif algılansa da ünlü borsa uzmanı Jim Cramer para yöneticilerindeki karamsarlığın kolay kolay bitmeyeceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer ABD Merkez Bankası’nın (FED) 50 puanlık faiz artırımı sonrasında hisse senetleri alımlarına hala sıcak baktığını söyledi. Cramer FED’in agresif faiz artırımıyla bazı şüphecilerin ABD ekonomisinin resesyona gireceğine inandığına dikkat çekerek bu düşünceye karşı çıktı.

Cramer Çarşamba günü FED kararı sonrası yükselişe geçen ABD borsalarına ilişkin açıklamasında, “Muhtemelen bugün ralli sırasında satışa geçtiler. Yarın da yine satış yapacaklar çünkü onlar böyledir” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları geçtiğimiz gün seans sonuna doğru FED’in yarım puanlık faiz artışı sonrasında ralli yaptı. FED Başkanı Jerome Powell’ın daha önceki ‘önden yüklemeli faiz artışı’ açıklamalarıyla 75 baz puanlık faiz artışı bekleyen piyasalar beklenenden daha düşük faiz artışı kararının gelmesiyle toparlandı.

Çarşamba günkü duyuru sonrası rallinin yoğunluğu ve genişliği, bazı yatırımcıların FED’in önemli bir ekonomik gerilemeye yol açmadan daha sıkı bir politikayla enflasyonu bastırmayı başarabileceğine inandığını gösteriyor. Ancak Cramer, FED şüphecilerinin Çarşamba günkü rahatlama rallisinden etkilenmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Cramer FED'in 50 baz puanlık artışının nihai etkilerinin belirsizlik olduğunu kabul etti. ABD Merkez Bankası en son 22 yıl önce 2000 yılında yarım yüzdelik puan bir faiz artışı gerçekleştirmişti. Çeyrek puanlık artışlarsa sıradan artışlar olarak kabul görüyordu.

Ünlü borsa uzmanı, “Yarından itibaren, bir kez daha en kötüsüne hazırlanacağız ve en kötüsünü bekleyeceğiz. Para yöneticileri emin olmadıkları sürece, ki değiller, satmamaları gereken şeyleri satmaya devam edecekler. Ancak siz de eğer benimle aynı görüşteyseniz bu ortamda hisse almaya yönlenirsiniz. Zira ayı piyasası tarafı haklı bile olsa başarılı olabilecek çok sayıda şirket var” ifadelerine yer verdi.

Cramer, ekonomik görünümüne dayanarak bu ortamdan yararlanabileceğini düşündüğü hem bireysel şirketleri hem de sektörleri vurguladı. Örneğin, Advanced Micro Devices hisselerini sevdiğini, şirketin bu yılın başından itibaren zorluklarla mücadele etmesine rağmen sadece güçlü bilanço ve ileriye dönük güçlü beklentiler bildirdiğini söyledi.

Finans hisselerinin de iyi konumlandığına dikkat çeken Cramer FED’in kısa vadeli faizleri yükseltmesiyle bankaların hızlı bir şekilde kârlı konuma geçtiğini hatırlattı. Borsa uzmanı bankaların net faiz gelirlerine atıfta bulunuyor. Söz konusu gelirler bankaların müşterilere verdikleri krediler üzerinden aldıkları ücreti ifade ediyor. Cramer’ın yönettiği yatırım fonu portföyünde iki banka hissesi (Wells Fargo ve Morgan Stanley) bulunuyor.

Cramer ayrıca teknoloji sektörü için de konuştu. Borsa uzmanı, “Teknoloji hisseleri de satın alabilirsiniz. Teknoloji hisseleri enflasyon zirveye ulaştığında iyi performans gösterme eğilimindedir. Ancak lütfen kârlı teknoloji hisseleri alın. Zira para kaybeden şirketler yüksek faiz oranları nedeniyle vadedilmiş topraklara ulaşamayacaklar” dedi.

Fed'in mesajı borsaları yükseltti

 

Küresel çaptaki emlak balonu nasıl sönecek?

 

Fed sonrası yurt içi piyasalar enflasyon verisini takip edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)