E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed şahin tavır takınabilir mi?---

Fed şahin tavır takınabilir mi?

Fed şahin tavır takınabilir mi?
29 Ocak 2018 - 09:11 borsagundem.com

Goldman Sachs ekonomistleri, Fed'in bu hafta düzenleyeceği toplantıda kullanacağı politika dilinde hafif şahinleşme bekliyor

Goldman Sachs, bu hafta düzenlenecek ve Janet Yellen'ın başkanlığında gerçekleşecek olan son Fed toplantısında kullanılacak politika dilinde hafif şahinleşme bekliyor.

Jan Hatzius önderliğindeki Goldman ekonomistleri, Cumartesi günü yazdıkları raporda, "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı sonrası açıklamalarında genel olarak iyimser bir tutum takınmasını bekliyoruz. Bu, risklerin dengesine ilişkin açıklamaların güncellenmesini ve enflasyon değerlendirmesinde hafif şahinleşmeyi içeriyor" ifadesini kullandı. Goldman ekonomistleri, bunun yanı sıra, Mart ayı toplantısında faiz artışı bekliyor.

Raporda, enflasyonun hedefin altında kaldığı, ancak göstergelerin son dönemde sağlamlaştığı belirtilerek Komite üyelerinin, çekirdek enflasyonda son aylarda gerçekleşen yükselişi, geçtiğimiz yıl boyunca yumuşak kalan enflasyonun geçici olmasına ilişkin kanıtlara bir ek olarak değerlendirecekleri yönünde görüş bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)