E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED repo operasyonunu 4. güne taşıdı---

FED repo operasyonunu 4. güne taşıdı

FED repo operasyonunu 4. güne taşıdı
20 Eylül 2019 - 16:00 borsagundem.com

Fed para piyasalarını sakinleştirmek için üst üste dört gün piyasaya likidite enjekte etti

ABD merkez bankası Fed, Cuma günü de yükselen faizlere istikrar getirebilmek içim fonlama piyasalarına likidite enjekte ederken, yatırımcılar önümüzdeki haftalarda yeniden baskı hissedilebileceği yolundaki endişelerini koruyor.

New York Fed gecelik repo işlemleri yoluyla piyasaya 75 milyar dolar likidite sağladı. Fed bu yolla piyasaya Salı günü 53.2 milyar dolar, Çarşamba ve Perşembe günleri ise  75'er milyar dolar enjekte etmişti. Finansal kriz zamanları öncesi sıklıkla uygulanan bu işlemlerde Fed, teminat olarak devlet tahvilleri alarak piyasaya kısa vadeli nakit veriyor. Wall Street tahvil traderları Cuma günkü repo ihaleside nakit almak için yaklaşık 75.6 milyar dolarlık tahvil teklifi verdiler ve bu miktar dünkü seviyenin daha altında.

New York'ta TD Securities küresel faiz strateji müdürü Priya Misra, "Satış miktarının hafif üzerindeki teklif ve yüzde 1.8 seviyesindeki faiz ile birlikte, Fed piyasayı sakinleştirmede önemli bir rol oynuyor ve bu operasyonları sürdürmek ihtiyacında," dedi ve "Ancak genel olarak, bu işlemler sadece geçici bir çare. Geçici bir çözüm. Büyük korku, dealerların bilançolarının daha kısıtlı olduğu çeyrek dönem sonlarında, bu Fed işlemleri işlemeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie20 Eylül 2019 16:43

    75 milyar dolar bizim dişimizin kovuğuna yetmez FED. Daha fazla dolar istiyoruz. Bize dolar enjekte et.