E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed piyasa fiyatlamalarında oynaklığı artırdı---

Fed piyasa fiyatlamalarında oynaklığı artırdı

Fed piyasa fiyatlamalarında oynaklığı artırdı
28 Ağustos 2020 - 08:49 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Fed Başkanı Powell'ın gerçekleştirdiği sunumda ABD para politikasının gelecekte hangi kriterler baz alınarak şekilleneceğine dair yer verdiği yeni güncellemeler ilk etapta piyasa fiyatlamalarında oynaklık artışına neden oldu. Hafta başlangıcından bu yana sıklıkla belirtmeye ve öne çıkarmaya çalıştığımız üzere yön arayışının yatırımcı nezdinde ilk etap itibarıyla öne çıkmasını normal karşılıyoruz.

Ancak, uzun süreli oynaklık artışının devam edeceğini ise sadece Fed'in gerçekleştirdiği güncellemeler kaynaklı olarak sürdürülebilir görmediğimizi de belirtmek isteriz. Tahvil faizlerinin getiri eğrisinin uzun tarafında sergilediği yükselişi "gelecek dönem enflasyon kaygıları" kapsamın görmekle birlikte, farklı yapısal sorunların kısa vadede ortadan kalkma ihtimali olmadığından zaman içerisinde fiyatların dengeye oturması ile birlikte ortadan kalkacağı kanaatindeyiz.

Gün sonunda Amerikan dolarının global çaptaki zayıf seyri tema olarak yeniden öne çıkarken, DXY bir kez daha < 93.00 oluşumu içerisine girdi. Türk lirası çaprazda Amerikan dolarına karşı günü
%0.14 yükseliş ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı +%0.90 ile 1108 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli gösterge tahvilde son işlemler %14.06, 5y CDS cephesinde ise 533bp düzeyini işaret etmekte.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kayıplarını ifade etti. Euro Stoxx 50 -%0.77, FTSE 100 -%0.75, DAX -%0.71 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları -%0.66 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde bir kez daha majör ABD endeksleri ile kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarının ayrışması takip edildi. S&P 500 endeksi beşinci günde de rekor düzeyden kapanış gerçekleştirirken, Nasdaq ise başlangıçtaki pozitif performansını sürdüremedi. Dow Jones %0.57 yükselişle hisse bazlı ayrıştı. Gün sonunda Bovespa %0 ile yatay kapanış yaparken, Merval ise -%3.444 ile kıta işlemlerinde negatif anlamda öne çıktı.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları vadeli ABD endekslerinin de gösterdiği eğilime paralel pozitif yönde şekillenmekte. TSİ 08.15/ NKY 225 %0.37, Hang Seng %0.87, CSI 300 %1.04 ve KOSPI %0.14 ile işlem görmekte. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.8891 ile yuanda değer kazancını işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)