E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed mesajları dövizi dalgalandırdı---

Fed mesajları dövizi dalgalandırdı

Fed mesajları dövizi dalgalandırdı
18 Temmuz 2013 - 13:48 borsagundem.com

Bernanke'nin son zamanlarda verdiği karışık mesajlar dövizlerde dalgalanmanın artmasına yol açıyor

Federal Reserve tarafından para politikası konusunda verilen karışık mesajlar günlük 4 trilyon doların döndüğü döviz piyasasında dalgalanmalara yol açarken, okyanus ötesi kazançlarını tutmak amacıyla döviz stratejisi geliştiren şirketlerin zor zamanlar yaşıyor olabileceği sinyalini verdi.
Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG döviz strateji direktörü Ulrich Leuchtmann, "Düşük volatilite ortamı tabii ki kesinlikle daha iyi. Eğer yüksek volatilite ortamı devam ederse bu problemler yaratabilir" yorumlarında bulundu.
ABD Dolar Endeksi Mayıs ayında nerdeyse 3 yılın zirve seviyesine ulaşmasının ardından son 4 ayın en zayıf seviyesine inerken, Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve diğer Fed politika yapıcılarının mesajlarıyla tekrardan 3 yılın zivesine çıktı.
Doların pound karşısında bir aylık pozisyonlardaki volatilitesi 6 aylık pozisyonlara oranla 2010 yılından bu yana en yüksek dönemini yaşıyor. Euro ve Norveç kronu da aynı kaderi paylaşırken, kısa vadede volatilitenin en yüksek seviyede olacağı sinyalini veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)