E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed mali teşviği bitirmeyecek mi?---

Fed mali teşviği bitirmeyecek mi?

Fed mali teşviği bitirmeyecek mi?
30 Aralık 2014 - 07:51 borsagundem.com

Euro Pacific Capital CEO'su Schiff, Amerikan Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi bitiremeyeceğini söyledi

Euro Pacific Capital CEO'su Peter Schiff, petrol fiyatlarının beş yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle enerji sektörünün vurgun yediğini ancak bunun ABD’nin en büyük endişesi olmadığını söyledi.

Schiff, firmanın web sitesinde yazdığı yorumda; "Hisse senetlerinde, tahvillerde gayrimenkul piyasalarında, tarihin en büyük kolay para politikası ile şişirilmiş çok daha büyük ve muhtemelen daha kırılgan balonlarla karşı karşıya olabiliriz” dedi.

Schiff "FED, bu balonlardan herhangi birinin patlaması durumunda yeni bir durgunluk ile mücadele edebilecek ateş gücünden yoksun" dedi.

Peter Schiff; "Faiz oranları zaten sıfır olduğundan, ekonominin zayıflaması karşısında artık agresif bir hamle ile oranları indirmesi mümkün olmaz. Yapabileceği tek şey parasal genişleme membaına geri dönmek olacaktır” diye ekledi.

FED Ekim ayında tahvil alımlarının üçüncü turunu sona erdirdi.

Schiff; "2015’in ‘sabırlı’ FED’in para politikasını normalleştireceği harika bir yıl olacağı yönündeki genel kanının aksine FED’in piyasaları bağımlısı haline getirdiği finansal uyarıcıdan geri çekilmesi olasılığı bulunmadığına inanıyorum” dedi.

Euro Pacific Capital CEO'su; "Daha fazla parasal genişleme kısa vadede zararı en aza indirecektir ancak bizi sonsuz mali teşvik kozası içinde hapsedecek ve yavaş yavaş boğacaktır” dedi.

Çoğu ekonomist merkez bankasının 2015 ortalarında faiz oranlarını yükseltmeye başlamasını bekliyor.

Bu arada, CNBC yorumcusu Jim Cramer, FED’in faiz oranlarını yükseltmek için çok uzun zaman beklediği yönündeki eleştirilere katılmadığını söyledi. Cramer, TheStreet.com’da yer alan yazısında Yellen hakkındaki bitmek bilmeyen şikayetlerin kendini rahatsız ettiğini belirtti.

Cramer, Yellen hakkında şikayet edenlerin; FED'in düşük kur politikası ile satın alma güçlerinin azalacağına inanan çok zengin kişiler ya da hisse senetlerinde ya da tahvillerde kısa pozisyon almış kişiler olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)