E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed kararı sonrasında gözler diğer Merkez Bankalarında---

Fed kararı sonrasında gözler diğer Merkez Bankalarında

Fed kararı sonrasında gözler diğer Merkez Bankalarında
04 Mart 2020 - 09:12 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten jeopolitik riskleri tetikleyecek gelişmeler TL varlıkları açısından yakından takip ediliyor.

Dün akşam saatlerinde sürpriz kararla Fed, fonlama faizini 50 baz puan indirerek %1-1.25 bandına çekti. Koronavirüsü endişeleri ile faiz indirimi kararı alan Fed, gerektiği takdirde elindeki tüm araçları kullanacağını ifade etti.

Dün G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları toplantısı sonrasında yapılan açıklamada sürece ortak destek olunması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Bu açıklamanın ardından Fed kararının gelmesi, bundan sonraki günlerde diğer MB’larından destekleyici adımların gelebileceği ihtimalini güçlendirdi. Karar sonrası Dolar aleyhine fiyatlamalar öne çıkarken, global endekslerde kısa sürede yaşanan alımın ABD endeksleri satışa döndü. Bu da virüsün ekonomi üzerindeki etkilerinin tahmin edilenden daha derin olabileceği düşüncesini yarattı.

Dün ABD endeksleri günü %2 üzerinde satışla tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde pozitif bir tablo izleniyor.

Diğer yandan Asya piyasalarında ise yatay primli bir görünüm ön planda. Ons altın ise dünkü karar sonrası sert yükselişin ardından anlık olarak 1643$ seviyesinden işlem görüyor. Bugün sabah saatlerinde Japonya Merkez Bankasının parlamentoda konuşma yapacağı bilgisi yer aldı. Bu nedenle diğer MB’lerden gelecek adımlara karşı temkinli olmakta fayda var.

Yurtiçinde ise haftanın ikinci işlem gününe güçlü bir başlangıç yapan endeks Fed kararı sonrasında alımlarını 111.207 seviyesine taşıyarak günü %3.63 yukarıda tamamladı. Dün gelen şubat ayı TÜFE verisi piyasa tahminlerinin altında gerçekleşmesiyle TL varlıklar üzerindeki etkisi sınırlı kaldı. Sınırdaki gelişmeler sıcaklığını korurken, yarın Cumhurbaşkanı Erdaoğan ve Putin görüşmesi merakla bekleniyor.

Diğer yandan veri akışlarının yanı sıra jeopolitik riskleri tetikleyecek gelişmeler TL varlıkları açısından yakından takip edilecek. Bunun dışında global Merkez Bankalarının sürpriz adımlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. Dün Fed kararı bugün BoJ’dan beklenen açıklamanın ardından alınacak kararlar virüs endişesini tetikleyeceği gibi risk algısını da bozabilir. Kur cephesinde üzerindeki fiyatlama izleniyor. Aşağıda kur adına 6,0870 desteği önemini koruyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)