E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Fed ile ilgili beklentiler risk iştahını baskılamaya devam ediyor---

Fed ile ilgili beklentiler risk iştahını baskılamaya devam ediyor

 Fed ile ilgili beklentiler risk iştahını baskılamaya devam ediyor
19 Eylül 2022 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne zayıf bir açılışla başlaması bekleniyor.

Bu haftanın en önemli gündemi faiz kararları olarak bulunuyor. Hafta içerisinde; ABD, İngiltere ve Türkiye Merkez Bankalarının faiz kararları takip edilecek. Çarşamba günü Fed ile birlikte toplantılar başlıyor. ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verisi sonrası Fed ile ilgili beklentiler o günden beri piyasalarda risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Çarşamba gününe kadar bu beklentilerin, risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam etmesi beklenebilir. Bugün için takvim sakin.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• Önemli bir veri akışı bulunmuyor.

BIST-100 güne başlangıç

Geçen hafta ABD’den gelen enflasyon rakamı sonrası Fed’in bu hafta gerçekleşecek toplantısına ilişkin agresif sıkılaşma beklentilerinin güçlendiği izlendi. Bu beklentilerle birlikte resesyon endişeleri hafta boyunca küresel hisse piyasalarında risk iştahını baskıladı. Son günlerde sert fiyatlamaların yaşandığı BIST-100 Endeksi cuma günü %0,42 oranında değer kazancıyla 3.377,33 puandan tamamladı. ABD vadelilerinde bu sabah zayıf seyir etkisi sürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,26 – 18,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,26’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen haftayı ağustos ortalarından bu yana takip ettiğimiz yükseliş kanalı altında tamamlayan endekste satıcılı seyrin devamında 3.277 ve 3.203 seviyeleri izlenecek ilk destek noktalarıdır. 3.203 fibo seviyesi altında 3.125 ve fibo trend dönüş çizgisine denk gelen 3.045 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. Yukarı yönlü hareketlerde endeks son kırdığı yükselen trendin üzerinde kapanış gerçekleştirmediği sürece temkinli olmakta fayda var. Bugün bu trend 3.475 seviyesinde bulunuyor. Saatlik göstergelerde dengelenme görülürken üstündeki periyotlarda hala zayıf bir görünüm mevcut. Bu nedenle gün içi yükselişler şimdilik tepki hareketi olarak değerlendirilebilir.

Piyasalar yeni haftada negatif seyrediyor

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Bakır fiyatları, zayıf doların desteği ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TANTRK19 Eylül 2022 09:30

    DOLAR ÇAKILACAK SANIRIM. NE İŞ OLUR DOLARLA İNSANIN GELDE ANLA.  ÇAKIL DOLAR YARASIN DÜŞÜŞÜN  EKONOMİYE.