E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed için en önemli kriter enflasyon---

Fed için en önemli kriter enflasyon

Fed için en önemli kriter enflasyon
28 Ağustos 2015 - 17:26 borsagundem.com

Saxo Capital Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, Fed'in faiz artışı için en önemli kriterin enflasyon olduğunu söyledi

Saxo Capital Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, Fed’in faiz artış sürecine ilişkin tartışmaları Son Baskı’da değerlendirdi. Hatipoğlu şunları söyledi:

"Fed ABD'nin ekonomik çıkarlarını düşünecektir. Atacağı adımın dünyadaki ekonomilerde çığ etkisine neden olmasını istemeyecektir. Veriler iyi gelirse faizi az da olsa artırmaktan çekinmeyecektir. En önemli kriterden başaramadıkları enflasyon. İstihdam ve büyüme olumlu. Fed de onu görmek isteyecektir. Enflasyon kriterinin tatmin edilmesi için petrol fiyatlarının yükselmesi lazım. Petrolün yükselmesi için de zamana ihtiyaç var. Çin'le dış ticaretin denklemde çok yeri yok. ABD 10 yıllık tahvillerinde fiyatlama yukarı döndü. Beklentim Eylül için daha güçlüydü, şimdi zayıfladı. Hafta sonu Jackson Hole toplantısındaki açıklamalar dikkatli izlenmeli. Piyasa faizle ilgili ipucu çıkarmaya çalışır. Fed'in Eylül'de faiz artırması dolar/TL'yi bir adım daha yükseltir. Seçim öncesi dolar/TL düşmüştür ama son seçimde farklı oldu. Bu seçimde de risk faktörleri daha çok fiyatlanacak. Aralık'ta yapacak olursa en azından seçim sonucu sürecini gördüğümüz için dolar/TL'nin kontrol altında olduğu bir süreç olabilir. Aralık'ta olması dolar/TL için kontrolü kolaylaştırır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz28 Ağustos 2015 17:46

    hiç şüphesiz abd dinamikleri faiz arttırmayı zorunlu kılmaktadır. para artık yuvaya dönmek zorundadır. rüya görmeyiniz. uyanıp silkininiz.