E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed: Hisse senedindeki kargaşa ekonomiyi etkilemez---

Fed: Hisse senedindeki kargaşa ekonomiyi etkilemez

Fed: Hisse senedindeki kargaşa ekonomiyi etkilemez
13 Şubat 2018 - 16:46 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, hisse senedi piyasasındaki kargaşanın ekonomik görünümü etkilemediğini söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, hisse senedi piyasasındaki kargaşanın ekonomik görünümü etkilemediğini söyledi.

Mester, Dayton, Ohio'da yaptığı konuşmada, hisse senedi piyasasında son dönemde görülen kargaşanın ekonomik görünüm üzerinde etkili olmadığını kaydetti.

Merter, "Hisse senedi piyasalarında daha derin ve daha inatçı bir düşüş güveni olumsuz etkileyebilir ve risk almada azalmaya neden olabilir, ancak tanık olduğumuz hareketler bu senaryonun oldukça uzağında" dedi.

Mester, kredide bir geri çekilme olmaması ile birlikte, işlemlerin düzenli yapıldığını ve piyasaların "genelde likit" olduğunu sözlerine ekledi.

Mester, "Ekonomi piyasanın bu türbülans döneminde işleyeceğini düşünüyorum ve görünümümü değiştirmedim. Benim görüşüme göre, ekonomiyi destekleyen mevcut temel göstergeler çok güçlü" şeklinde görüş bildirdi.

Mester, 2018 yılında yüzde 2.5 olan büyüme tahminini tekrarladı ve büyümenin bu yıl ve gelecek yıl son vergi indirimlerinden 1/4 ila 1/2 yüzde puanı destek alacağını söyledi.

Mster, "Eğer ekonomik koşullar beklendiği gibi evrilirse, bu yıl ve gelecek yıl faizde, Fed'in üç kez artırıma gittiği geçen yılkine benzer hızda, bazı ek artırımlar yapmak durumunda kalacağız" dedi.

Vergi değişikliklerinin uzun vadeli etkisini görmek için çok erken olduğunu kaydeden Mester, federal bütçe harcamaları konusunda uyarıda bulundu.

Mester, vergi paketi ve son onaylanan federal bütçe anlaşması öncesi, mali dengesizliklerin muhtemelen sürdürülemez olduğunu kaydeden Mester, "Eğer büyüme artmazsa, yüksek açıklar, artan borçlanma, kısıtlı ya da yeniden yapılandırılmış faydalar ve artan vergilerden oluşan bir kombinasyon daha da muhtemel olacaktır" şeklinde konuştu.

Mester'ın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)