E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed güvercin davranabilir---

Fed güvercin davranabilir

Fed güvercin davranabilir
15 Aralık 2014 - 08:18 borsagundem.com

Fon yöneticisi Bill Gross, petrol fiyatları nedeniyle Fed'in faiz konusunda güvercin davranabileceğini söyledi

Nobel ödülle ekonomist Paul Krugman, ABD'de politika yapıcıların enflasyonu ateşlemekte zonlandıkları ve global ekonomik büyümenin cansız olduğu ortamda 2015'de faiz artırımına gitmelerinin muhtemel olmadığını savundu. 
Krugman yaptığı açıklamada, zamanı geldiğinde politika yapıcıların faiz artırımı ifadelerinden vazgeçmeye başlacaklarını ve global ekonomidekiz zayıflıktan, artmayacan enflasyondan şikayet ederek faiz artırımının hata olacağını savunmaya başlayacaklarını savunarak, "Fed'in yolunda ilerleyip faiz artırması gerçek bir olasılık, ancak muhtemelen bunu yapmayacaklar" diye konuştu. 
Krugman, finansal piyasaların da politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini artırmayı erteleyecekleri sinyali vermekte olduğunu savundu.Janus Capital Group yöneticisi Bill Gross, petrol fiyatlarında son haftalarda yaşanan düşüşlerin ardından Fed'in daha güvercin hale gelebileceğini söyledi. 
Gross yaptığı açıklamada, "Fed'in düşük petrol fiyatlarını değerlendirmeye alması gerekli. Fed'in piyasaların birkaç gün önce beklediğine göre daha güvencin bir duruşa doğru ilerleyeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 
Gross, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerleme konusunda işaret göstermediği ortamda politika yapıcıların faiz artırmak için aceleci olmayacaklarını savundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)