E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED fiyatlamalarda etkili oluyor---

FED fiyatlamalarda etkili oluyor

FED fiyatlamalarda etkili oluyor
30 Temmuz 2019 - 09:35 borsagundem.com

FED’ in 2008 yılından sonra ilk kez faiz indirimine gideceği beklentileri hisse senedi piyasaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor

"BIST100…FED Faiz Kararı Öncesi Piyasalar Temkinli… Bu hafta gerçekleşecek FED para politikası toplantısı ve bu hafta başlaması beklenen ABD-Çin ticaret müzakereleri öncesi BIST-100 endeksi temkinli seyrederken haftanın ilk işlem gününü %0.52 yükselişle 103.373 seviyesinden kapattı. Küresel piyasalarda ise 31 Temmuz’da gerçekleşecek para politikası toplantısında FED’ in 2008 yılından sonra ilk kez faiz indirimine gideceği beklentileri hisse senedi piyasaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Piyasalarda 25 baz puan faiz indirimi beklentileri ağırlıkta olurken, 50 baz puan faiz indirimi yapılabileceğine yönelik görüşlerde yer almakta. Bugün küresel piyasalarda FED’ in yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları enflasyonu verisi, yurtiçinde ise tüketici güven endeksi takip edilecek. Güne başlarken TL düşüş eğilimine devam etmekte olup Asya hisse senedi piyasalarının primli seyrine paralel olarak bugün de endeks de hafif alıcılı seyir hakim olabilir.

USDTRY… Düşüş Eğilimi Devam Ediyor… FED kararı haftasına güçlü başlayan Dolar karşısında TL pozitif ayrışarak değer kazanmaya devam ediyor. FED’in Çarşamba günü gerçekleşecek toplantısında 25 baz puan faiz indirmesi beklenirken, Trump’ın FED’in para politikalarına yönelik eleştirilerine devam ediyor. FED öncesi yapılan üst düzey açıklamalarla Dolar dirençli durmaya devam edebilir. Ancak yurtiçindeki iyimser hava ile ülke risk primimizin 350 seviyesinin altına inmesi TL’deki pozitif ayrışmayı destekleyebilir. Hafta boyunca FED faiz kararı, TCMB enflasyon raporu ve PPK toplantı özeti, ABD tarımdışı istihdam verisi piyasaların odak noktası olup, paritenin seyri açısından yön belirleyici olacaktır.

EURTRY… Anlaşmasız Brexit İhtimali Yeniden Gündeme Geliyor… ECB’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantısında faiz indirimine gitmese de Eylül ayındaki toplantı için yeşil ışık yakması ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin yeniden gündeme gelmesi Euro üzerinde baskı oluştururken, TL varlıklardaki pozitif fiyatlamalar ile parite 6.25 seviyesinde aşağı yönlü seyretmektedir.

EURUSD… FED Öncesi Dolar Dirençli Tutumunu Devam Ettirebilir… Haftaya güçlü başlayan Dolar, Çarşamba günü gerçekleşecek FED faiz kararı öncesi dirençli tutumunu devam ettirme isteğinde olabilir. FED’den 25 baz puan faiz indirimi beklenilse de Trump’ın FED’e yönelik eleştirileri devam ederken toplantıdaki nispeten daha az güvercin olabileceğine yönelik algının oluşması Dolar endeksinin değer kazanımlarını destekleyebilir. Euro’yu destekleyecek önemli bir katalizör bulunmazken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın anlaşmasız Brexit hazırlıklarını hızlandırdığını yönelik işaretlerin parite üzerinde baskı yarattığını söyleyebiliriz.

XAUUSD… ABD-Çin Ticaret Müzakereleri Takip Edilecek… Yarın ki FED faiz kararı öncesi yükselerek 98 seviyesinin üzerinde seyreden Dolar endeksi karşısında değerli madeninin bir miktar baskı altında kaldığını söyleyebiliriz. Diğer yandan bugün başlayacak ABD-Çin ticaret müzakerelerine yönelik gelebilecek haber akışları parite üzerinde volatilite yaratabilir. GLDGR… Zayıf Seyrediyor… Dolar’ın güçlenme eğilimi ile gerileyen Ons Altın ve TL varlıklarındaki pozitif fiyatlamalar ile zayıf seyreden gram altın güne 257 seviyesinden başladı.

BRENT… Asya Seansında Toparlanma Görüldü… Küresel büyümeye yönelik endişeler ve İran nükleer anlaşma görüşmelerindeki nispeten daha ılımlı hava ile gerileyen Brent petrol Asya seansında bir miktar toparlanma ile 64$ seviyesine yükseldi.

S&P500…FED Faiz Kararı Öncesi Bir Miktar Geriledi… FED faiz kararı öncesi ABD Başkanı Trump’ ın FED’e yönelik eleştirilerine devam etmesi ile endeks %0.16 düşüş yaşarken yarın gerçekleşecek para politikası toplantı öncesi temkinli seyrini korumak isteyebilir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)