E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED faizleri yeterince yükseltemeyecek---

FED faizleri yeterince yükseltemeyecek

FED faizleri yeterince yükseltemeyecek
26 Nisan 2022 - 17:26 borsagundem.com

Man Group CEO’su Luke Ellis, FED’in enflasyonla başa çıkabilmek için faizleri çok daha fazla yükseltmesi gerektiğini söyledi. Ancak Ellis FED’in bu hamleye cesaret edemeyeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de inatla yükselen enflasyonun üstesinden gelmek için faiz oranlarını “acı verici bölgelere” çekmesi gerekiyor olabilir. ABD merkezli yatırım yönetimi şirketi Man Group’a göreyse asıl sorunsa ABD Merkez Bankası’nın (FED) bunu gerçekleştirebilecek sabrı olup olmadığı.

Man Group CEO’su Luke Ellis CNBC’deki röportajında, “Enflasyonla gerçekten mücadele edebilmek için herhangi bir merkez bankasının faizleri acı verici bölgelere çekmeye istekli olduğunu göstermesi gerekecek” açıklamasında bulundu.

Ellis, FED'in bile bu yıl yeterince agresif bir şekilde hareket etme inancına sahip olacağından şüphe duyduğunu söyledi. CEO manşet enflasyon rakamları Kasım ayında zayıflama belirtileri göstermesini ve ABD ara seçimlerinin yaklaşması gerekçe olarak gösterdi.

CEO, “FED’in gerçekten de bu yıl boyunca agresif bir şekilde faizleri acı verici seviyelere yükselteceği ihtimali konusunda ben ciddi anlamda şüpheliyim” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de tüketici fiyatları Mart ayında %8,5 artarak son otuz yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak çekirdek enflasyondaki hafif bir düşüş, enflasyonun zirveye ulaştığına dair bir umut verdi. Ellis yıl sonuna kadar enflasyonun %5-6 seviyesine kadar düşebileceğini öngörüyor.

Man Group CEO’su, “Bunun anlamı, enflasyonun daha uzun süre devam etmesidir. Bu da nihai acının daha büyük olduğu anlamına gelir. Fakat asıl mesele enflasyonu durdurmak için oranları gerçekten yukarı çekecek cesarete sahip olacakları ile ilgilidir" açıklamasında bulundu.

Ellis yatırımcılara portföylerini “genişletilmiş bir sıkılaştırma sürecine göre” konumlandırmalarını tavsiye ediyor.

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

Twitter’da tarihi anlaşmanın perde arkası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • işin sonu27 Nisan 2022 06:06

    fed de sonuçlarının acı olacağını biliyor ama elden de birşey gelmiyıor, faizleri hızla yükseltip para yakacak o yüzden ve kötü polisi oynayacak..

  • Faizler26 Nisan 2022 21:11

    Hızlı faiz artışı dengeleri bozar ve buna kimse hazırlık yapmadı. Amerikalı yatırımcılar bile bunu istemez

  • Jackal26 Nisan 2022 19:39

    Aç tavuk kendini ambarda sanıyor mayıs ayında görürsün nereye gittiğini faizin ha büle baka kalırsın arkasından gerçi sen almışsındır pozunu dolaresde seni gidi su kurnazı seniiiiiii

  • E.g.26 Nisan 2022 18:34

    FED FAIZLERİ 1-2 ARALIGINA ÇEKMEZ İSE ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDER

  • İmza bofa26 Nisan 2022 18:04

    Görürsün denyo ne kadar yükselttiğini öyle yükseltecek ki akşın şaşacak para otomatikman yurduna dönecek diğer ülkeler patates olacak uçan kaçan borsalar patlamış mısıra dönecek tabiki yeterince soktukları zaman henüz filmin başı o aşağıdaki gapları alacak borsa not edin.