E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz kararını açıkladı---

Fed faiz kararını açıkladı

Fed faiz kararını açıkladı
29 Nisan 2015 - 21:02 borsagundem.com

Piyasaların merakla beklediği Fed Para Politikası Kurulu toplantısı kararı açıklandı.

ABD Merkez Bankası Fed yetkilileri, ekonominin kısmen geçici faktörlerden dolayı yavaşladığını söylediler. ABD ekonomisindeki ani yavaşlama faizlerin Haziran'da artırılmayacağı yönündeki görüşleri güçlendirmişti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nden (FOMC) bugün yapılan açıklamada "Ekonomik büyüme kış aylarında yavaşlayarak, kısmen geçici faktörleri yansıttı. İstihdam artış hızı yavaşladı ve işgücü kaynaklarının eksik kullanımı fazla değişiklik göstermedi" ifadeleri yer aldı.

FOMC faiz oranlarını sabit bıraktı.

Fed Mart ayında faiz artışı öncesinde sabırlı olacağı yönündeki taahhüdü kullanmamış, ancak yıl sonu faiz tahminlerini indirerek, piyasaları rahatlatmıştı. Piyasalar ABD'den gelen ve başta tüm beklentilerin altında kalan Mart ayı istihdam verisinin olduğu zayıf verileri ve Fed'in bu hamlesini faizlerin büyük olasılıkla Eylül veya daha sonraki bir toplantıda artırılabileceği şeklinde yorumlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Teyyare02 Mayıs 2015 01:01

    Sanirim FED faiz kararini dünyayi kandirmak icin issizlik ekomiye falan bakiyormus gibi görünüyor. Isteseler istediklerini yaparlar, viz gelir onlara goyim halk.

  • kaya30 Nisan 2015 09:26

    kriz çıkartmak için dolara yüklenen malum grup baktılar ki borsa etkilenmiyor, ekonomi sağlam şimdi ellerindeki doları yüksekten satacaklar 2,45-2,50 arasına gelecek borsada seçime kadar 90,000 lere gidecektir.

  • degirmenci30 Nisan 2015 06:29

    Abd bu baski avantajini yakalamisken daha cok oynar.

  • ergn29 Nisan 2015 22:22

    Borsa ucar coşar derken piyasa gecrçeklerine bakın,yani dolara...Toparlanmaya başladı.Uçacak kaçacak bderken ne olduki uçsun kaçsın!?

  • Ali Demir29 Nisan 2015 21:53

    Piyasaları rahatlatan bir açıklama geldi yarın 87 bin üzeri kapatırız. (Yatırım tavsiyesi değildir)

  • emre29 Nisan 2015 21:31

    Yraın borsa coşar

  • kılıç29 Nisan 2015 21:27

    AMAÇ FAİZ ARTIRIMI DEGİL DOLARA DEGER KATMAK MALESEF BİZİMKİLERDE DAHA FAZLA TL NİN DEGERİNİ DÜŞÜRÜP BİR SIFIR ATMAK PEŞİNDELER.