E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed endişeleri devam ediyor---

Fed endişeleri devam ediyor

Fed endişeleri devam ediyor
27 Şubat 2023 - 09:08 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’den gelen PCE enflasyonunun aylık %0,2’den %0,6’ya, yıllık %5,3’ten %5,4’e yükselmesiyle Fed endişeleri tekrardan körüklendi ve global piyasalarda risk iştahı kapandı.

ABD endeksleri %1,5’i aşan düşüşle seansı tamamladı. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %2’ye varan satışla günü tamamladı. Seyahat hisselerinde %3 ve maden hisselerinde %2 civarında geri çekilme dikkat çekti. Veri bazında Almanya’dan büyüme verisi %0,2 daralma beklentilerini aşarak %0,4 olarak geldi. Böylelikle, ülkede teknik resesyon ihtimalleri güçlendi.

Asya endeksleri satış ağırlıklı olarak işlem görüyor.

BIST100 Endeksi haftanın son işlemm gününü 27.45 (% 0.54) puanlık düşüş ile 5.058 seviyesinden ve 71.789 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da volatil seyir devam ediyor. Tepki yükselişi satışla karşılaşırken gelen satışlar derinlik kazanmadı. Dikkatler yine inşaat grubu hisselerindeki (çimento, demir çelik) hisselerindeydi. Bu hisselerde son günlerde gelen kâr satışlarına bağlı düşüşe tepki alımları geldi. Hisse bazlı hareketlilik görülürken banka hisselerindeki yükseliş denemeleri zayıfladı. Döviz kurlarında ise yatay seyir dün de devam etti.

Bu hafta piyasa açısından en önemli verileri imalat ve hizmet PMI ile Euro Bölgesi öncü enflasyon verilerini, içeride ise büyüme, enflasyon, dış ticaret ve imalat PMI verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bakır dar bir aralıkta sıkıştı

 

Güçlenen dolar petrol fiyatlarını geriletti

 

Çelik sektörü hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)