E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaFed, en fazla Türkiye'yi etkiledi---

Fed, en fazla Türkiye'yi etkiledi

Fed, en fazla Türkiye'yi etkiledi
07 Şubat 2014 - 07:12 borsagundem.com

Moody's: Fed'in tahvil alımının azaltmasının etkileri gelişmekte olan ülkeler arasında farklı oldu

Moody's Investors Service, Fed'in tahvil alım programını kademeli olarak azaltmasının sonucu olarak global likiditede azalmanın gelişmekte olan ülkeler üzerindeki etkilerinin farklı olduğunu bildirdi. Moody's, Fed'in tahvil alım programını azaltmasının ortaya çıkardığı etkilerin gelişmekte olan ülkelerin homojen bir grup olmadıkları görüşünü güzlendirdiğini vurguladı. Dış dengesizlikleri yüksek veya dış fonlamaya bel bağlamış ülkelerin Fed'in tahvil alımının azaltmasından en çok etkilenenler olduğunu ifade eden Moody's, bunların başında da Türkiye ve Güney Afrika'nın geldiğini belirtti.  Bununla birlikte Fed'in tahvil alımını azaltmasının gelişmekte olan ülkelerin kredi değerleri üzerinde etkilerini şu ana kadar
gösterdiğini belirten Moody's, etkilerin önümüzdeki dönemde sınırlı olmasını beklediklerini ifade etti. Moody's bu ülkeler üzerinde etkinini büyük olasılıkla geçici olacağını da savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)