E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed, ekstra 2.3 trilyon dolar kredi sağlayacak---

Fed, ekstra 2.3 trilyon dolar kredi sağlayacak

Fed, ekstra 2.3 trilyon dolar kredi sağlayacak
09 Nisan 2020 - 15:49 borsagundem.com

Fed kredilerde 2.3 trilyon dolar için yeni adımlar attı

ABD Merkez Bankası, ABD ekonomisini korona virüs salgını ile mücadelede güçlü tutmak için bir adım daha attı ve yerel yönetimler ile KOBİ'ler için 2,3 trilyon dolar büyüklüğünde destek açıkladı.

10 bin çalışana kadar olan şirketlere 4 yıl vadeli kredi için bankalar ile birlikte çalışacak olan Fed, eyaletlerden doğrudan tahvil alacak ve reel ekonomiden 600 milyar dolara varan kredi alımı yapacak.

Fed, reel ekonomiden kredi alımı için ABD Hazinesi'nin kendisine tahsis ettiği 75 milyar dolar sermaye desteğini kullanacak.

Powell: Toparlanma er ya da geç yaşanacak

Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada, "Bizim ülkemizin en büyük önceliği kamu sağlığı krizinin üstesinden gelmek, hastalara bakım sağlamak ve virüsün daha fazla yayılmasını engellemek olmalı. Fed'in rolü ekonomik aktivitenin sınırlandığı bu dönemde mümkün olduğu kadar rahatlama ve istikrar sağlamak ve bizim bugün attığımız adımlar er ya da geç yaşanacak toparlanmanın mümkün olduğu kadar güçlü olmasının sağlanmasına yardım edecek" diye konuştu.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yine beklentiyi aştı

IMF Başkanı tarihin en kötü resesyonunun başladığını söyledi

Genişleyici politikalar kur krizi yaratabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedem ben09 Nisan 2020 20:24

    Bu kredileri dönüp dolaşıp bizim gibi ülkelerden alacaklar. Onlar para basıyor, zengin daha zengin oluyor, biz paradan , yatırımdan kazanamayanlar-para parayı çeker, benim de sıcak param olsa ben de yatırım yapıp kazanabilirim ama sermayem az - gõrece fakirleşiyoruz. Evler olmuş 1 milyon 2 milyon. Biriktir biriktir bin senede ulaşırsın o paraya ancak. Hatta ulaşamazsın biriktir, kredi çek gene yetişemiyorsun gayrimenkul artışlarına

  • şemsi09 Nisan 2020 19:23

    Alsınlar kredileri bak.Yoksa Abd'yi virüs manyağı yaparız.Canlarından olmak istemiyorlarsa yüksek yüksek faiz ödesinler.Virüs için o kadar plan yaptık.Maliyetimiz yüksek.Şimdi fazlasıyla çıkarma zamanı.Başka planlarımızda var.Onları sonra devreye sokacağız.Bill Gates'den alıntıdır.

  • berk09 Nisan 2020 17:39

    Salgın hastalık kimin işine yarayacaksa virüsü de o yaymıştır.Faizci kan emiciler.

  • Finans 09 Nisan 2020 16:33

    Ülkedeki doviz sokıntısını aşmak için bir tabesi gariç deevlet kurumlarının elindeki bütün irili ufaklı bankaları yabancılara satmak iyi fikir. Böylece satışlarla ülkeye önemli miktar doviz girdisi sağlanmış olur. Ayrıca yabsncıların aldığı bu bankalar operasyonları için kendi ülkeletinden bu bankalara kaynak aktaracakları için burdanda doviz girdisi sağlanır. Bu banka satışlarından elde edilen doviz de devletin elindeki tek bankaya sermaye olarak eklenirse, bütün bankalar birleştirilmiş gibi olur, hatta gelen doviz kaynağı le daha güçlü etkin bir devlet bankasına dönüşmüş olur

  • Khgtddcgi99onbfessfyuiokbv09 Nisan 2020 16:32

    Biz işi dua ile hallederiz inşallah

  • Eray09 Nisan 2020 16:23

    Bu korona tehdit koşullatı öne sürülerek Türkiye’nin de bir yıl içindeki doviz bazlı borçlarının ertelenmesi için refinansmana ihyiyaç var. Yoksa dovize dayalı büyün çalkantılar dengesizlikler oluşur. Umarım önemli bunu yapacak kredi alabilirler. Ayrıca Buna ek olarak devlet elinde sadece bir banka tutup diğerlerini çin ve körfez sermayesine satıp dış doviz kaynak edinmeli . Bu gelen doviz de yine devlet bankasına sernaye olarak eklenmeli.

  • TARKUT TARKAN09 Nisan 2020 16:34

    BİZİM TÜM ŞİRKETLERİMİZ YABANCILARIN MAYIS AYI YAKLAŞIYOR.YABANCILAR KARLARI MAYIS AYINDA DIŞARIYA TRANSFER EDİNCE VE ŞİRKETLERİMİZİN KREDİ BORÇ ÖDEME ZAMANLARI GELİNCE DÖVİZ BURALARDA DURMAZ.IMF İLE ANLAŞMA OLURSA NE ALA YOKSA TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERİN DURUMU SIKINTI.

  • ekonomist/stratejist09 Nisan 2020 16:05

    Bu kaçıncı oldu artık sayamadım FED bir kez daha 2,3 Trilyon Dolarlık ek paket ekonomisini kurtarmak için..Acaba bizimkiler uyuyor mu anlamadım 2. ekonomi paketi dahi gelmedi hayret.

  • Hürtürk09 Nisan 2020 15:56

    Bize ne. Merkezin 5 milyar doları buhar olmuş

  • ekonomist/stratejist09 Nisan 2020 17:05

    IMF ile swap anlaşmasına yanaşılmazsa yakın zamanda TXMB'nin rezervi daha da azalır 30 Milyar Dolar seviyesine gelmesi an meselesi