E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed ekonomistleri ikiye böldü---

Fed ekonomistleri ikiye böldü

Fed ekonomistleri ikiye böldü
28 Ekim 2019 - 11:49 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında bu sene 3. kez faiz indirmesine kesin gözüyle bakılıyor, ancak ekonomistler Fed'in daha fazla indirim sinyali verip vermeyeceği konusunda bölünmüş durumda

Fed'in bu hafta faizleri bu sene 3. kez indirerek yüzde 1.5 – yüzde 1.75 seviyesine çekmesi bekleniyor. Ancak sonrasına yönelik verilecek mesajlar piyasalar için daha önemli olacak.

Fed'in kısa vadeli sabit faiz göstergesinde (OIS) bu ayki 25 baz puanlık indirim sonrası bir sonraki indirimin 2020'nin ortalarında olacağı fiyatlanıyor.

Barclays ve Morgan Stanley'e göre Fed bu hafta faiz indirdikten sonra faiz indiriminin sonuna gelindiğini ima edebilir.

JP Morgan ve Bank of America Fed'in daha fazla gevşeme için açık kapı bırakabileceğini belirtirken TD Securities politika yapıcıların bir sonraki hamleye kadar 'sabırlı' olacağı görüşünde.

BANK OF AMERICA

Bank of America'dan Michelle Meyer, Anna Zhou 25 Ekim'de yolladıkları bir notta "Bildiride ilk paragraftaki ton temkinli olabilir, istihdam yaratılmasının ılımlı olduğuna vurgu yapılabilir, enflasyon değerlendirmesinde ise değişiklik beklemiyoruz. Sözlü yönlendirme muhtemelen aynı kalacak ve daha fazla indirime açık oldukları gibi bir tonda olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Uzmanlar, eğer Fed şu anki faizin uygun olduğunu belirtir ve verileri izleyecekleri söylemini bırakırsa, bunun politika yapıcıların beklemede olacağı anlamına geleceğini ve 'şahin bir sürpriz' olacağını belirtti.

BofA zayıf veriler nedeniyle bir sonraki faiz indiriminin Aralık ayında olacağını, Aralık'ta indirim sinyalinin ralliye nedne olacağını söyledi.

MORGAN STANLEY

Morgan Stanley'den Ellen Zentner, Matthew Hornbach, David Adams, bu hafta 25 baz puanlık indirim sonrası Fed'in beklemeye geçeceğini öngördü.

JP MORGAN

JP Morgan'dan Michael Feroli, FOMC'nin Aralık'ta ve sonrasında daha fazla faiz indirimine muhtemelen açık kapı bırakacağını bildirdi.

TD SECURİTİES

TD Securities'den Oscar Munoz, Priya Misra, Gennadiy Goldberg, Mazen Issa ise bu indirimden sonra Fed'in gelecek yılın ilk çeyreğine kadar geçici bir duraksamaya gideceğini belirtti.

Uzmanlar "FOMC bu hafta faiz indirecek, sonrası için muhtemelen sabırlı olacağı sinyalini verecektir" ifadesini kullandı.

Fed kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)