E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed destekleyiciliğini kaybetmeyecek---

Fed destekleyiciliğini kaybetmeyecek

Fed destekleyiciliğini kaybetmeyecek
16 Temmuz 2013 - 09:40 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Tarullo: Fed'in politikaları destekleyici olarak kalmaya devam edecek

Fed'in yönetim kurulu üyelerinden Daniel Tarullo, dün yaptığı açıklamada Fed'in işsizlik ve enflasyon hedeflerin ulaşması halinde faiz oranlarını artırma konusunda aceleci davranmayacağını söyledi. Tarullo'nun açıklamaları, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin geçen hafta yaptığı açıklamaları teyit eder nitelikte oldu.  
Tarullo, piyasalarda yaşanan volatilitenin kendisi açısından bir sürpriz olmadığını belirterek, yatırımcıların merkez bankası'nın planlarına vereceği tepkiler nedeniyle önümüzdeki dönemde piyasalarda benzer hareketliliklerin olabileceğini dile getirdi.
Tarullo Fed'in 85 milyar dolarlık tahvil alım programı ile satın aldığı ve halen elinde bulundurduğu tahvilleri satmakta acele etmeyeceğinin net bir şekilde anlaşılması gerektiğini ifade ederek, öncelikle bu programdaki alımların yavaşlatılması yoluna gidileceğini belirtti.  
Tarullo konuya ilişkin açıklamasında "Burada konuştuğumz şey, tahvil alımlarının adım adım azaltılması ve sonunda durmasıdır. Hiç kimse bu tahvillerin satılmasını konuşuyor değil" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)