E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Fed daha fazla sıkılaştırma yapmamalı'---

'Fed daha fazla sıkılaştırma yapmamalı'

'Fed daha fazla sıkılaştırma yapmamalı'
22 Ocak 2014 - 07:54 borsagundem.com

Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Rogoff, Fed’le ilgili olarak, “Bana soracak olursanız para politikası daha fazla sıkılaştırılmamalı” dedi

Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Ken Rogoff, Davos'ta gerçekleşecek Dünya Ekonomik Forumu toplantısı öncesinde ABD ve Euro Bölgesi ekonomilerini CNBC-e'ye değerlendirdi. ABD ekonomisinin bu yıl daha dengeli hareket etmesini beklediğini söyleyen Rogoff, "Bu yıl sekiz tane Fed toplantısı olacak. Fed, yeni bir şeyler denemek istiyor ancak bunu piyasalara anlatmakta zorlanıyor. Bana soracak olursanız para politikası daha fazla sıkılaştırılmamalı" dedi.

EURO BÖLGESİ İSTİKRARA KAVUŞTU

Euro Bölgesi ekonomisinin de belli bir istikrara kavuştuğunu kaydeden Rogoff, bölgede süregelen borç sorunuyla nasıl başa çıkılacağının belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Rogoff "Euro Bölgesi, sıkı bütçelerle çok yavaş büyümek durumunda. İstikrar çok önemli, ama tabii ki daha olumlu bir ivme görmek isterim" dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)