E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Bullard: Faiz artışı büyümeyi sınırlar---

Fed Bullard: Faiz artışı büyümeyi sınırlar

Fed Bullard: Faiz artışı büyümeyi sınırlar
17 Mayıs 2018 - 10:56 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, faizlerin daha da artırılmasının ekonomik büyümeyi yavaşlatıcı ve enflasyonu aşağı itici etkisi olacağını söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in politika faizinin başa baş noktasına, nötr seviyeye, oldukça yakın olduğunu ve faizlerin daha da artırılmasının ekonomik büyümeyi yavaşlatıcı ve enflasyonu aşağı itici etkisi olacağını savundu.

"Eğer buradan daha yukarıya gidersek, büyümeyi sınırlayıcı bölgeye gireriz" diye konuşan Bullard, "Enflasyon bekleyişlerinin hali hazırda gelecek 5 yıl için bizim hedefimiz civarında dolanmakta olduğu bir anda bunu gerçekten yapmak istiyor muyuz?" diye konuştu.

Bullard'ın bu yıl FOMC'de oy hakkı yok, ancak oy hakkı olan birçok üye bu yıl en az 2 faiz artırımı daha yapılmasının uygun olacağını düşünüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie17 Mayıs 2018 13:19

    Bullard bizi hayal kırıklığına uğratma. Tüm parayı dolara yatırdık. 4 faiz artışı yapacaz de. Dolar 10 TL olsun. Meğersem bizim doları yükselten TCMB imiş. Bilerek yükseltiyormuş. Demek ki TCMB de razı.

  • Bika17 Mayıs 2018 11:15

    Hem karnım doysun hem de pastam dursun olmaz. Enflasyonu düşürmek istiyorsan bir süre büyümeden vazgeçmek gerekiyor.

  • yiğit17 Mayıs 2018 11:04

    ülkeyi yönetemiyorlar dengeli kalkınma olmalı büyük yatırımlar savaş buyuk yardımlar hazineyi bitiriyor birde saray masrafları Atatürk sarayı saltanatı yıktı demokrasi getirdi. İETT işçiliğinden cumhurbaşkanı oldu buna demokrasi derler diktatörlük felakettir savcı vali polis baas partisi oluryoruz