E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed bu yıl azaltım yapacak mı?---

Fed bu yıl azaltım yapacak mı?

Fed bu yıl azaltım yapacak mı?
24 Eylül 2013 - 14:58 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Dudley, ekonominin performansına göre Fed'in karar vereceğini açıkladı

New York Fed Başkanı William C. Dudley, ekonominin performansına bağlı olarak, Fed'in bu yıl parasal genişleme programının hızını düşürebileceğini söyledi.
Dudley, CNBC'ye verdiği röportajda "Ekonomi Fed'in Haziran tahminine paralel hareket ederse Fed'in varlık alımlarını bu yıl azaltma ihtimali net bir şekilde yüksek" dedi ve "Ben bu durumu göz ardı etmek istemiyorum. Ancak verilere bağlı" şeklinde görüş bildirdi.
ABD politika yapıcıları geçen hafta, aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını sürpriz bir şekilde azaltmaktan kaçınmış ve istihdam piyasasında devam eden iyileşmelere ilişkin daha fazla işaret görmeleri gerektiğini kaydetmişti. Başkan Ben S. Bernanke, 18 Eylül'de yaptığı açıklamada, Fed'in rekor büyüklükteki parasal genişlemeyi "ekonominin ihtiyaçlarını" baz alarak değiştireceğini ve "piyasa bekleyişlerinin politika hareketlerini dikte ettirmesine" izin vermeyeceğini söylemişti.
Fed'in politika belirleyen organı Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) başkan yardımcısı da olan Dudley, piyasaların, Fed'in geçen hafta varlık alımlarını azaltmama kararına şaşırmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Dudley, ""Başkan asla Eylül ayında varlık alımlarının oranını azaltacağımızı söylemedi" dedi ve "Bu yılın ilerleyen döneminde' dedi ve sanırım sunduğu bu çerçeve halen çok fazla geçerli" şeklinde görüş bildirdi.
Dudley dün New York'ta yaptığı konuşmada, politika yapıcıların, ABD'nin henüz ivmede "anlamlı bir yükseliş" göstermemesi ile birlikte, ekonomideki zorluklarla mücadele konusunda "zorlu bir şekilde" çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Dudley, ekonominin halen çok fazla genişlemeci para politikasının desteğine ihtiyacı olduğunu da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ways24 Eylül 2013 15:10

    wall street fedin sahipleri ve büyük bankerler ne derse fed onu yapar bedava para bittiği anda birçok büyük banka yeniden krize girecek artık geri dönüşü olmayan çirkin bir yola girildi