E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed beklentileri kısmen törpülendi---

Fed beklentileri kısmen törpülendi

Fed beklentileri kısmen törpülendi
05 Ekim 2022 - 09:05 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda Eylül ayının aksine risk iştahı açık başladık. Bunda tekniksel seviyelerin çalışmış olması şirket bazlı gelen haber akışlarının piyasaya olumlu yansıması etkili oldu.

ABD endeksleri günü pozitif bir başlangıç yaptı. Gün içerisinde ISM verisinin beklenti altında kalmasıyla birlikte kazançlarını arttırdı ve %3’e yakınsayan kazançla günü tamamladı. ABD vadelileri %1’e yakın pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri bankacılık ve teknoloji hisselerinde görülen geri çekilmeyle güne %1,5 seviyelerinde ekside başladı ancak OPEC toplantısı öncesinde arz kısıntısına yönelik beklentilerin artmasıyla enerji hisseleri pozitif ayrıştı. Ardında bankacılık hisselerinde görülen iyileşmeyle birlikte bölge endeksleri kendini pozitif tarafa attı ve %1,5 seviyesini aşan yükselişle günü tamamladı.

Asya endeksleri Çin’in kapalı olduğu haftada pozitif işlem görüyor. Kuzey Kore’nin füze atışı gerçekleştirmesinin etkisiyle savunma hisselerinde pozitif bir hava söz konusu.

BİST100 endeksi kötü bir performans sergilediği Eylül ayından sonra Ekim ayına yükselişle başladı. Sabah seansındaki yükselişte Tüpraş, Ereğli Demir Çelik ve Türk Hava Yolları aktif rol oynarken öğleden sonra Halkbank’ın ABD’deki dava süreciyle ilgili olumlu haber akışıyla birlikte bankacılık endeksinde yükselişlerle endeks günü %6,67 kazançla tamamladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 182$ seviyesinde fiyatlanmaktayız. 179$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 184$ ve 189$ sirenç seviyeleri hedeflenebilir. 179$ seviyesi altındaki fiyat oluşumlarında ise 177$ ve 175$ desteklerini takip ediyor olacağız.

Günün veri akışında Euro Bölgesi üretici enflasyonu, Fed ve ABM yetkililerinin konuşmaları ve ABD’den JOLTS verisini takip edeceğiz. İçeride ise reel efektif döviz kuru saat 10:00’da açıklanacak. Ağustos’ta reel kur %1.95 düşüşle 52.8 değerini almıştı. Nominal kurda Eylül’de yaşanan %1.6’lık artış reel kurun düşmesine daha düşük bir seviyede gerçekleşmesine neden olabilir.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatlarında dalgalı seyir

 

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında

 

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri ekside

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)