E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed başkanları hisse senedi yatırımından çıkma kararı aldı---

Fed başkanları hisse senedi yatırımından çıkma kararı aldı

Fed başkanları hisse senedi yatırımından çıkma kararı aldı
10 Eylül 2021 - 07:52 borsagundem.com

Kaplan ve Rosengren, çıkar çatışması endişelerini gidermek için hisse senedi yatırımlarını satacaklar

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in borsada milyonlarca dolarlık yatırımları olduğu açıklanmıştı. Fed'in karar verme aşamasında etkin olan iki ismi, çıkar çatışması endişelerini gidermek için bireysel hisse senedi yatırımlarını 30 Eylül'e kadar satacaklarını açıkladılar.

Kaplan yaptığı açıklamada, "Dallas Fed Başkanı olarak görev yaptığım yıllar içerisinde kişisel finansal işlemlerim Fed'in etik kuralları ile uyumlu olsa da, herhangi bir çıkar çatışması görüntüsü vermekten kaçınmak için, kişisel yatırım uygulamalarımı değiştirmeye karar verdim" diye konuştu.

Yaptığı açıklamada, Kaplan ile benzer cümlelere yer veren ve kişisel yatırımlarının, işlemlerinin Fed'in etik kurallarına uygun olduğunu vurgulayan Rosengren, "Kişisel yatırım kararlarımın bazı soru işaretleri ortaya çıkarmasından üzüntü duydum ve bu nedenle bu varlıklarımı elden çıkarma kararı aldım" dedi.

Kaplan ve Rosegren yaptıkları açıklamalarda, hisse senedi yatırımlarının satışından gelecek parayı değişken endeks fonlarına yatıracaklarını ve nakit olarak tutacaklarını belirtirlerken, görev yaptıkları sürece bu hesaplarda işlem yapmayacaklarını da vurguladılar.

Dallas Fed Başkanı sağlam borsacı çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)