E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed başkanları: Çin ile gerginlik ABD büyümesine tehdit---

Fed başkanları: Çin ile gerginlik ABD büyümesine tehdit

Fed başkanları: Çin ile gerginlik ABD büyümesine tehdit
24 Mayıs 2019 - 09:13 borsagundem.com

Fed'in 4 şube başkanına göre, ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimin tırmanması belirsizlikler oluşturuyor ve ABD'nin ekonomik büyümesini tehdit edebilir

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikten Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) 4 şube başkanı da endişelerini dile getirdi. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Dally, Dallas Fed tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Verilerin iyi olduğunu hissediyorum, ancak keyifler sallantıda. Eğer belirsizlikte azalma veya bir rahatlama olur ise, ekonominin ivmesinin büyüme için yukarı yönlü bir haline gelmesini bekliyorum. Eğer belirsizlikler devam eder ise bunun ekonomi için aşağı yönlü olacağını düşünüyorum, çünkü belirsizlik güveni etkiliyorn ve güvende yatırımları yönlendiriyor" dedi.

Richmond Fed Başkanı Barkin ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de ticaret konusunda belirsizliklerin büyümeye zarar verebileceğini, ABD-Çin arasında ticari sorunların çözülmesinin ise büyümei artırabileceğini ifade ettiler.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da ticari gerilimleri ok dikkatli şekilde izlediğini, bu gerilimlerin büyüme oranında biraz yavaşlamaya yol açabileceğinden endişe ettiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet tecer24 Mayıs 2019 10:14

    AMERİKAN GIDA ,TEMİZLİK , ARABA TELEFON GİBİ TÜKETİM ÜRÜNLERİNİ ALMAYALIM LÜTFEN.

  • Ahmet 24 Mayıs 2019 13:06

    Iyisini üret almaz zaten millet ama üret yap millete eser lazım kuru lâf değil....