E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı'ndan önemli açıklamalar---

Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar

Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar
26 Ağustos 2022 - 17:09 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell Jackson Hole konuşmasında, faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı yaptı.

Fed Başkanı Jerome Powell Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı ve piyasaların merakla beklediği konuşmasında eylüldeki faiz artışının boyutunun tamamen veriye bağlı olacağını söyledi.

Powell “Fiyat istikrarını onarmak zaman alacak. Yüksek enflasyon güçlü talebin ve arzdaki sorunların bir sonucu. Taleple arzı dengede tutmak için araçlarımızı güçlü bir şekilde kullanmamızı gerektiriyor” diye konuştu.

Powell faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı yaptı. Powell yüksek faiz, yavaşlayan büyüme ve ılımlı istihdamın enflasyonu düşüreceğini ancak hane halkının biraz zorluk çekeceğini söyleyerek “Bu da enflasyonu düşürmenin acı maliyeti. Ancak fiyat istikrarını sağlayamamak daha acı verici olur” değerlendirmesini yaptı.

Powell Fed’in kısıtlayıcı politika duruşunu bir süre devam ettirmesi gerektiğini belirtti. Powell ABD ekonomisinin yavaşlasa da hala güçlü bir ivmesi olduğunu vurguladı.

ABD'de kişisel tüketim harcamaları arttı

 

Fed üyesine göre faiz yeterince yüksek değil

 

Bostic: Faiz indirimini konuşmak için çok erken

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KSÇ13233327 Ağustos 2022 22:44

    bizi fazla etkilemez bu durumlar çünkü biz her gün acı reçeteyi hangi hükümet gelir ise gelsin içiriyorlar.çünkü hepside yalancı ve inandırıcı bulmuyorum..sizler  ve halkınız düşünsün.

  • Servergazi 26 Ağustos 2022 23:57

    Burda Ya dünya faiz artırmakla hata yapıyor.Ya biz düşürmekle doğru yapıyoruz.Borsa ilerleyen zamanlarda Btc nin 70 lerden 17 lere geldiği gibi olacak çok can yanacak.Defter değerinin üzerinde halka arzlar ve aşırı yükselen hisseler aman nakite geçin.Bu yazımıda saklayın

  • Hedef endeks 1.000.00026 Ağustos 2022 18:29

    TCBM faiz düşürüp bankalara ve bazı şirketlere peşkeş çekmeye devam edecek anlaşılan, döviz bulunabilirse tabi. TÜİK bile sıfırlı enflasyon açıklamak zorunda kalacak. 3-4 ay sonra kilosu 50 TL olacak olan domates dolar ile yarışacak maalesef.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ27 Ağustos 2022 15:55

    Serada üretilen ve enerji harcanarak yapılan bir şeyin belli bir maliyeti var bizlere 1 TL den verecek halleri yoktur.mesela ben kışın asla alıp da yemem ister ise 1 TL olsun onlarda ilacı basıp büyümesini sağlıyorlar.

  • EKRİKS27 Ağustos 2022 12:01

    Haybi ordan .hükümet faiz indiriyor muhalefet partileri karşı çıkıyor çıkartıyor yine karşı çıkıyorlar.insanları memnum edemezsinki.enerji fiyatları palanınca sera üretimleri de pahalanacak.ab üretim olmayacak imiş seralarda bu kiş tabiki olacak sen de yeme veya bak şimdi 5-10 TL den domates var konserve yap kışa hazırlan .burası ağlama duvarı değil.

  • 😂😂😂😂26 Ağustos 2022 18:06

    Ceksinın holu değilde garancılara kolu girdi dahada çıkmaz.

  • Garana ceza gelir26 Ağustos 2022 18:05

    Powder bey ile önce coşku verdiler sonra ele verdiler sonra yeniden aaa gideyah ya laaaa binincilerin ellerine yeniden verdiler şimdi ne olur diye bakıyorlar bankacılar özellikle garancılar,anladınızmı şimdi neden model portföyden çıkarttıklarını kurumların çünkü eski garan değil spek garan o artık haa gelen yabancı powderdeb sonra ne eder? Ne edecek gelen zaten kap kaç fonları vey bireysel para gözler powder mesajı dolar gideyah olduğu içinnn bankacıklara çakıyprlar dolareslerini alıp topuklayacaklar….!

  • Mucise Reis : )26 Ağustos 2022 17:24

    Durgunluk olacak hazırız mesajlarıda net. Kararlı biçimde ekonomık daralma.*ENERJI enflasyonu azdırır. Bu ayak önem kazandı globalde. Rusya bu durumda hamle yaparmı ? Çin bu alanda adım atarmı ? Globalde sürprizler olur mu ? ekonomiler ürker mi? gerçekten her haber izlenecek bir dünya ekonomi programları karşımızda olacak. Verilerin her takibine ciddi sert hareket veren ve FED in isteidği gibi kendini şekillendiren ABd piyasası göreceğiz. FED sadece nokta koyacak oran açıklayacak...

  • Mucise Reis : )26 Ağustos 2022 17:23

    Enflasyona kesinlikle hamle yapacağız.  hamleler gelecek olan verilere göre şekillenecek. Her gelen veri hareket kabiliyetimizi ve şiddetimizi etkielecek . Enflasyon kesinlikle bütün düzen ve sistemi bozuyor. Enflasyon bertaraf edilene kadar FED adımalar atacak. Şiddeti bu bakımdan hane halkını ve en alttaki bireyleri vuracabilir, ozerlar ve baskılayabilir. Bunların farkındayız. Şuan hefed Enflasyonu istediğimiz oranda bastırmak. Hamle yapacak durum mevcut. Hane halkı gelirleri, işsizlik verileri, ekonomık kabul edilebilir durgunluk. Herşeye hakım biçimde gelecek her veriye göre adım atıcaz. Adımalar enflasyonun hedeflenen kontrolünde tutucaz mesajını net verdi. FED pas geçmezenflasyon oranı ve hedefi belli. verilere göre sert/gevçek adım netleşecek. hane halkı zarar görebilir ama hedeflere gidecez... FED adımlarımda doğruyum, hedefimi bulucam, güçlüyüz mesajlarını verdi.