E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed Başkanı Powelll piyasalarda toparlanma eğilimini yavaşlattı---

Fed Başkanı Powelll piyasalarda toparlanma eğilimini yavaşlattı

Fed Başkanı Powelll piyasalarda toparlanma eğilimini yavaşlattı
18 Mayıs 2022 - 09:37 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlaması bekleniyor.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Knot, 50 baz puanlık faiz artışını dile getiren ilk üye olurken, Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında enflasyon düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğini ifade etti. Küresel çapta sıkılaşma mesajları öne çıkarken, ilerleyen süreçte enflasyonun seyri ve küresel büyümenin performansı risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. Bu gelişmelerin yanında Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin askıya alındığı haberi de bu sabah öne çıkıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki ana risk başlıklarının varlığını sürdürdüğü ortamda dün küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili olurken, Fed Başkanı Powell’ın sıkı para politikasının devam edeceğine dair mesajları piyasalarda toparlanma eğilimini yavaşlattı. BIST-100 Endeksi dün günü %0,17 oranında sınırlı bir değer kazanımıyla 2.394,83 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1 - %2 bandında yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 15,75 – 15,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 15,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi’nde geçen haftanın ikinci yarısından itibaren 2.400 seviyesi altında gerçekleşen kapanışlar dikkat çekiyor. Dün yurt dışında gözlenen toparlanmaya karşın endeksin kapanışa doğru kazançlarını büyük oranda geri vermesi zayıf bir görünüme işaret ediyor. Endekse kısa vadede geçen hafta test edilen 2.361 seviyesi altına sarkılacak olursa satışların hız kazandığı görülebilir. Bu seviye altında kısa vadeli pozisyonların gözden geçirilmesi faydalı olacaktır. 2.361 seviyesi altına sarkmalarda 2.325 ve 2.261 seviyeleri gündeme gelebilir. Endekste tepki alımlarında ise ilk olarak 2.400 ve devamında 2.425 – 2.430 aralığı direnç olarak izlenecektir. Bu bölge üzerindeki tutunmalarda 2.450 ve 2.480 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır.

Bugün iki hissenin fiyatında düzeltme yapılacak

 

Büyümeye dair endişeler metal piyasalarında fiyatları baskılıyor

 

İş Bankası ve Hitit Bilgisayar sorusu

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)