E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Başkanı Powell'ın Kongre konuşmasında nelere dikkat edilecek?---

Fed Başkanı Powell'ın Kongre konuşmasında nelere dikkat edilecek?

Fed Başkanı Powell'ın Kongre konuşmasında nelere dikkat edilecek?
10 Temmuz 2019 - 14:58 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'de son açıklanan istihdam verisinin borçlanma maliyetlerini düşürme konusundaki aciliyeti azaltmasına rağmen, faiz indirimi ihtimalini masada bırakabilir.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'de son açıklanan istihdam verisinin borçlanma maliyetlerini düşürme konusundaki aciliyeti azaltmasına rağmen, faiz indirimi ihtimalini masada bırakabilir.

Faiz indirmemesi nedeniyle uzun süredir ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirilerine maruz kalan Fed Başkanı, büyük bir ihtimalle Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran toplantısındaki açıklamasını tekrar ederek Fed'in ekonomik büyümeyi sürdürmek için “uygun şekilde hareket edeceğini” söyleyecek. Powell'ın bu şekile yapacağı bir açıklamada, Fed'in 30 – 31 Temmuz toplantısında faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentileri artırır.

Powell Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler komitesi öncesinde yerel saat ile 10:00'da altı aylık Kongre konuşmasını gerçekleştirecek. Aralarında başkanlık seçimleri için Demokrat Parti adayı Elizabeth Warren da dahil kanun yapıcıların, Trump'ın saldırıları, ekonominin durumu ve Facebook Inc.'in kripto para planı gibi konularda Powell'a çeşitli sorular sorması bekleniyor.

Amherst Pierpont Securities baş ekonomisti Stephen Stanley, “(Powell) Bu hafta net bir sinyal vermek durumunda kalacak: Devam edeceğiz, duracağız, hala emin değiliz ve verileri izliyoruz. Eğer belirsizliği korumayı sürdürürse piyasalar muhtemelen piyasa fiyatlamasını onayladığını düşünecektir, bu nedenle kendisi de bir pozisyon almalı.” dedi.

Yatırımcılar Fed'in gidebileceği 25 baz puanlık olası bir indirimi tam fiyatlıyor.

Powell'ın ABD görünümüne yönelik risk değerlendirmesi -faiz indirimleri için temel mantığın artan endişeler olmasından dolayı- özellikle önemli olacak. Fed'in Cuma günü yayınlanan para politikası raporu 2017'den bu yana küresel ticaret ve imalat artışında ciddi zayıflamanın altını çizmişti.

Powell büyük bir ihtimalle Başkan Trump'ın eleştirileriyle ilgili sorularla da karşı karşıya kalacak. Trump, 5 Temmuz'da “Fed'in ne yaptığını bilmediğini” söylemişti. Trump, Powell'ı görevden alma yetkisi olduğunu söylemişti; diğer yandan Powell ise “yasa net” diyerek dört yıllık görev süresini tamamlamak istediğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)